Çözüm süreci

Çözüm süreci -Sürece destek amacıyla Vana gelen 50 kişilik TÜGİK heyeti, ziyaret ettiği kurum ve sivil toplum örgütü temsilcilerine beyaz kravat ve nazar boncuğu işlemeli tablo hediye etti -TUGİK Başkanı Güral: Herkesin mutlu o


VAN (A.A) - Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Başkanı Erkan Güral, Herkesin mutlu olacağını düşündüğümüz bu sürecin siyasi iradenin vereceği destekle kısa sürede sonlanmasını temenni ediyorum dedi.
     Çözüm sürecine destek olmak ve sürecin ardından iş dünyasının bölgede yapacağı yatırımlar konusunda görüş alışverişinde bulunmak amacıyla Vana gelen 50 kişilik TUGİK heyeti, Vali Münir Karaloğlu, Belediye Başkan Vekili Sabri Abi ile bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcilerini ziyaret etti.
     Süreci desteklediklerini ifade etmek adına ziyaretlerinde beyaz kravat ve mendil takan TUGİK üyeleri, ziyaret ettikleri kurum ve sivil toplum örgütü temsilcilerine de beyaz kravat ve nazar boncuğu işlemeli tablo hediye etti.
     TUGİK Başkanı Güral, gazetecilere yaptığı açıklamada, ülkede yıllardır devam eden sıkıntıların sonuna yaklaşıldığının görüldüğü ve hissedildiği bir dönem yaşadıklarını belirterek, bu dönemde sivil toplum örgütleri ve iş dünyasına da düşen görevler olduğunu söyledi.
     Bölgede huzurun sağlanmasıyla sanayi kuruluşlarının bölgeye yeni katma değerler katacağını vurgulayan Güral, şöyle konuştu:
     Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğanın dik duruşu ve tüm gruplara vermiş olduğu bu sürecin barışla sonlanması gerektiği mesajını hepimiz aldık. Bu anlamda TÜGİK olarak bizler de ülkenin geleceğini yönetecek olan, yönetime talip olan gençler olduğumuz için üzerimize düşen görevlerin olduğunu düşündük. Sürecin barışla, huzurla sonlanması gerektiğine inancımız tam. Annelerin ağlamasını istemiyor, silahların susmasını arzu ediyoruz. Huzurun olduğu bölgelere sanayi yatırımları gelsin istihdam artsın. Herkesin mutlu olacağını düşündüğümüz bu sürecin siyasi iradenin vereceği destekle kısa sürede sonlanmasını temenni ediyorum.
     Güral, terörün bitmesi için bugüne kadar yaklaşık 600 milyar dolar harcandığına dikkati çekerek, harcanan paranın yanı sıra ekonomiye kazandırılamayan bir katma değerin de söz konusu olduğunu ifade etti.
     Bundan sonraki süreçte yatırımların bölgeye gelmesiyle iş imkanlarının ve istihdamın artacağına değinen Güral, sürecin kısa sürede çözümlenerek sanayicilerin de üzerlerine düşeni yapması gerektiğini kaydetti.
     Ankara Genç İşadamları Derneği (ANGİAD) Başkan Yardımcısı Fatma Semiz ise hükümetin başlattığı sürece tüm kesimlerin destek vermesi gerektiğine işaret ederek, iş kadını kimliği ile süreci sonuna kadar desteklediğini dile getirdi.
     Güneydoğu Genç İşadamları (GÜNGİAD) Başkanı Hakan Akbal da 30 yıldır bölgede yaşanan sıkıntılı süreçte çözüme ilk kez bu kadar yaklaşıldığını belirterek, Diyarbakırda kutlanan nevruzla bölgedeki huzur ve barışın adeta tescillendiğini anlattı.
     Sürecin çözüme kavuşmasının yalnızca siyasilerle olmayacağına dikkati çeken Akbal, bu kapsamda, TUGİK ve GÜNGİADın ortak çalışmasıyla hazırlanan Beyaz Mendil projesini Vandan başlattıklarını söyledi.
    
     -Vali Karaloğlu-
    
     TÜGİK heyetini kabul eden Vali Karaloğlu ise ülkedeki kardeşliğin Van depreminde ortaya konulduğunu anımsatarak, şunları kaydetti:
     Sizlerin burada olmanız önemli bir sinerji yarattı. İnşallah bu süreç başarıya ulaştığında hem bölge hem Türkiye bambaşka bir yer olacak. Siz değerli iş adamlarımızın yakın ilgisini bekliyoruz. Huzur ortamı tekrar sağlandıktan sonra bölgeye yönelmeniz, bölgede yatırımlar yapmanız, bölgede iş ve aş imkanları yaratmanız sürecin nihai hedefe ulaşmasına büyük katkı sunacaktır. Şu anda Türkiyede uygulanan en hayati proje bu kardeşlik projesidir. Buna toplumun her kesiminin destek olması lazım. Hem iş adamı hem de genç bir ekibin bugün Türkiyenin çok önemli bir yarasını sarmak üzere burada olması bizim için çok önemlidir.
    
     Muhabir: Cemal Aşan - Özkan Bilgin
     Yayıncı: Levent Harman

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER