Çözüm süreci

Çözüm süreci -AOSB Başkanı Sütçü: -"Yatırım ve istihdama yönelik ekonomik aktiviteler ancak güvenlikli ve istikrarlı ortamda sağlanabilir"


ADANA (A.A) - Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütçü, terörü bitirmeye yönelik yürütülen çözüm sürecinin üretimde artış sağladığını bildirdi.
     Sütçü, yaptığı yazılı açıklamada, mart ayında bölgedeki elektrik tüketiminin bir önceki yılın aynı ayına oranla yüzde 27, doğal gaz tüketiminin yüzde 43 ve su tüketiminin yüzde 10 artış gösterdiğini belirtti.
     Çözüm sürecinin üretim ve yatırıma olumlu katkı yaptığını dile getiren Sütçü, şunları kaydetti:
     "Yatırım ve istihdama yönelik ekonomik aktiviteler ancak güvenlikli ve istikrarlı ortamda sağlanabilir. Üretim artışı ile tüketim artışı paraleldir. Ülkemiz, son 20 yılda 30 bini aşkın insanının hayatına mal olan, on binlercesini de sakat bırakan terörden çok büyük acılar çekmiştir. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimiz yatırımlardan arzu edilen payını alamadı. Oysa, bugün ülkemiz genelinde ve bu yörenin halkında umut ışıkları yeşerdi. Bu sürecin başlaması bile piyasaya olumlu yansımaya başladı. Dibi görünmeyen suya kimse girmek istemez, hele de iş adamları, yabancı sermaye ürkektir, korkar, vazgeçer ve kaçar. İşte bu yeni dönem, bir yandan acıların durmasını ve toplumsal kucaklaşmayı sağlayacak, diğer yandan huzur ve güven ortamı sağlanmış olacağı için yatırım ortamını oluşacaktır.
    
     Muhabir: Ömer Yıldız
     Yayıncı: Tevfik Işık

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER