Çözüm süreci

Çözüm süreci -Bingöl Belediye Başkanı Atalay: "Başbakanımız çözüm konusunda bir ön almıştır. Bizlerin, toplumun bu yükü sadece Başbakanın üzerine bırakmamamız lazım"


BİNGÖL (A.A) - Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, "Başbakanımız çözüm konusunda bir ön almıştır. Bizlerin, toplumun bu yükü sadece Başbakanın üzerine bırakmamamız lazım" dedi.
     Atalay, bir restoranda gazetecilerle bir araya geldi. Atalay burada yaptığı konuşmada, hiçbir siyasi kaygıya kapılmadan, hiçbir ideolojik kampa girmeden, başlamış olan hayırlı bir işin bitmesi noktasında kanaat önderleri, sivil toplum örgütleri ve medyanın kendi üzerine düşeni yapması gerektiğini belirtti.
     Önemli olanın niyet olduğunu kaydeden Atalay, sürece bütün kesimlerin destek vermesinin insani ve vicdani görev olduğunu vurguladı.
     "Biz de dilimiz döndükçe bunu her yerde anlatıyoruz. Geçmişte şu oldu, bu oldu gibi şeylere de bence girmemek lazım. Özellikle de toplumun önünde bulunan insanların daha sağduyulu hareket etmesi, aklı selim davranması gerekiyor. Sonuçta bu memleket hepimizin. Gemi su almaya başladığında hepimiz batarız" diyen Atalay, ülkenin ya hep beraber düze çıkacağını ya da bu güne kadar geçmişte yaşadığı sorunları yaşayacağını bildirdi.
     Meseleyi politik olarak ele almamak gerektiğini, memleketin pozitif enerjiye ihtiyaç duyduğunu dile getiren Atalay, şöyle sürdürdü:
     "Meselenin sulh ile neticelenmesinin çok büyük hayırlara vesile olacağına inanıyorum. Onun için politik eleştirilerin doğru olmadığı kanaatindeyim. Herkesin vicdani olarak muhasebe yapıp bir tutum sergilemesi lazım. Yediden yetmişe herkese bir görev düşüyor. Başbakanımız çözüm konusunda bir ön almıştır. Bizlerin, toplumun bu yükü sadece başbakanın üzerine bırakmamamız lazım."
    
     Muhabir: Naim Boşkut - Abdullah Çelik / Nurten Aslan
     Yayıncı: Behçet Güngör

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER