Çözüm süreci

Çözüm süreci -Akil İnsanlar Güneydoğu Anadolu Bölgesi Heyeti, HÜDA PAR Genel Başkanı Yılmaz ile görüştü -Heyet Başkanı Ensaroğlu: -"Bir yere gittiğimizde onlara bilgi vermek yerine onları dinlemeye, önerilerini almaya çalışıyoru


DİYARBAKIR (A.A) - Akil İnsanlar Güneydoğu Anadolu Bölgesi Heyeti, Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Hüseyin Yılmazı ziyaret etti.
     Heyet Başkanı Yılmaz Ensaroğlu, ziyarette yaptığı açıklamada, siyasi partileri, sivil toplum kuruluşlarını ve aileleri ziyaret ederek süreçle ilgili düşüncelerini ve değerlendirmelerini almak istediklerini söyledi.
     Komisyon olarak sivil toplum kuruluşlarıyla görüşürken de süreçle ilgili, hükümetin verdiği birtakım bilgiler ışığında bilgilendirme gibi bir misyonları olmadığını ifade eden Ensaroğlu, "Burada daha çok kendimize biçtiğimiz misyon, siyasi partilerin, sivil toplum kuruluşlarının, gerekse milli cemaatlerin, dini kuruluşların görüşlerini, taleplerini, endişelerini, beklentilerini dinlemek, anlamak, derleyip toplayıp ondan sonra bunları hem karar alıcılarla hem de kamuoyu ile paylaşmaktır. Bir yere gittiğimizde onlara bilgi vermek yerine onları dinlemeye, önerilerini almaya çalışıyoruz" dedi.
     HÜDA PAR Genel Başkanı Yılmaz da silahların susması ve şiddetin sona erdirilmesi gerektiğini yıllardır dillendirdiklerini kaydetti.
     Şiddetten ve silahların patlamasından en fazla bölge halkının zarar gördüğünü, silahların susması halinde en fazla bu bölge halkının rahat ve huzur göreceğini anlatan Yılmaz, şöyle konuştu:
     "Bu iki boyutlu bir olay, sadece olayın PKKnın silah bırakması ya da şiddetin sonlandırılması boyutu yok. Bir de Kürtlerin kültürel ve siyasi haklarının teslimi ve bunun sağlanması konusu var. Bu iki boyutun birbiriyle karıştırılmaması gerekiyor. Ya da birinin bir diğerini beklememesi gerektiği düşüncesindeyiz. Kürtlerin yıllardır gasp edilen, inkar edilen kültürel ve siyasi haklarının iadesi noktasında PKKnın silah bırakması beklenmemeliydi. Böyle olmuş olsaydı kanaatimizce bugün süreç çok daha sağlıklı işleyebilirdi ve belki PKKnın silah bırakma süreci çok farklı bir şekilde gelişebilirdi. Kürtlerin kültürel ve siyasal haklarının tanınmasını da PKKnın silah bırakma şartına bağlamamak gerekiyor."
    
     Muhabir: Nail Kadırhan
     Yayıncı: Tevfik Işık

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER