Çözüm süreci

Çözüm süreci -Akil İnsanlar İç Anadolu Bölgesi Heyeti, şehit aileleri ve gazilerle görüştü


KONYA (A.A) - Akil İnsanlar İç Anadolu Bölgesi Heyeti, Konyada şehit aileleri ve gaziler ile bir araya geldi.
     Heyet Başkanı Ahmet Taşgetiren ve üyeler, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Konya Şubesini ziyaret etti. Dernek Başkanı Mustafa Işık, ziyarette, heyetin çalışmaları hakkında bilgi sahibi olmak istediklerini söyledi.
     Çözüm sürecinin yeteri kadar bilinmediğini, bu nedenle şehit aileleri olarak kaygılarının olduğunu anlatan Işık, "Şimdi biz bu sürece, bilgilendirilmediğimiz için kesinlikle karşıyız dedi.
     Ahmet Taşgetiren ise şehit aileleri ve gazilerin hukuklarının çiğnenmesine gönüllerinin razı olmayacağını dile getirdi.
     Yakınları askerde olanlarla bir araya gelerek, onların da düşüncelerini almak istediklerini belirten Taşgetiren, şöyle devam etti:
     "Biz şimdi bir rapor yazacağız. Sizin düşüncelerinizi bu rapora ekleyeceğiz. Şöyle bir şey düşünülemez mi silah bitti artık, silahın Türkiyede yapabileceği bir şey kalmadı. Terör örgütü yarını göremiyor artık. Silah bırakma dediğimiz de sadece terör örgütünün silah bırakmasını kastediyoruz. Onun miadı doldu, aslında miadı yoktu. Hiç kimse silaha sarılarak sorun çözme hakkına sahip değil. Onun için sizin karşı çıktığınız şeylere kesinlikle biz de karşı çıkarız ama sırf bir kuşkuyla da hadiseye yaklaşmamak lazım."
     Heyettekiler daha sonra şehit aileleri ve gazilerin çözüm sürecine ilişkin görüşlerini dinledi.
    
     Muhabir: İbrahim Yozoğlu / Ahmet Kayır
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER