Çözüm süreci

Çözüm süreci -Akil İnsanlar İç Anadolu Bölgesi Heyeti, Konyada kent merkezindeki bir pazarı gezerek, esnafın çözüm süreci hakkındaki görüşlerini dinledi -Heyet üyelerinden Göka: "Herkes bu kanın durmasını bekliyormuş aslında.


KONYA (A.A) - Akil İnsanlar İç Anadolu Bölgesi Heyeti, Konyada kent merkezindeki bir pazarı gezerek, esnafın çözüm süreci hakkındaki görüşlerini dinledi.
     İç Anadolu Bölgesi heyetinde sekreterlik görevini üstlenen Cemal Uşşak ile üyelerden Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu ve Erol Göka, merkez Meram ilçesi Seyrantepe Kuran Kursunda, İsmail Kürkçü ve Şeyma Ceylan çiftinin düğün törenine katıldı.
     Heyet üyeleri, ardından kent merkezindeki Muhacir Pazarına gitti. Pazarı gezen heyet üyeleri, esnafla konuşarak çözüm süreci hakkındaki görüşlerini dinledi. Çözüm sürecini desteklediklerini belirten bir esnaf, "Başbakana Erdoğana güveniyoruz. İnşallah çözüm süreci hayırlı şekilde sonuçlanır" dedi.
     Pazarda alışveriş yapan emekli Hasan Şimşek ile sohbet eden heyet üyeleri, Şimşeke çözüm süreciyle ilgili düşüncelerini sordu.
     Çözüm sürecini desteklediğini, ülkede yıllardır akan kanın durması için herkesin elinden geleni yapması gerektiğine işaret eden Şimşek, "Kardeşlik bağlarının daha da güçlenmesi için bu ülkede yaşayan herkese eşit bakmamız gerekir. Yıllardır akan kan artık durdurulmalı. İnsanların büyük bölümü barış ve akan kanın durmasını istiyor" diye konuştu.
     Heyet üyeleri, bir kişinin terör örgütü yöneticileri ve üyelerinin cezasız kalabileceği yönünde endişeleri olduğunu dile getirmesi üzerine, sürecin şehit annelerinin hassasiyetleri dikkate alınarak yürütüldüğünü, suça bulaşmış terör örgütü üyelerinin cezasız kalmayacağını anlattı.
     Mustafa Kumlu, pazar gezisinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, İç Anadolu Heyetinin dün Konyada bir takım programlar gerçekleştirdiğini kaydetti.
     Bugün ise vatandaşlarla görüştüklerini belirten Kumlu, "Vatandaşlarımızın görüşlerini dinledik. Aralarından bir kişi tereddütlerini dile getirdi ama konuyla ilgisi olmayan vatandaşta bile artık kavga bitsin barış gelsin anlayışı hakim" diye konuştu.
    
     -"Genel hatlarıyla halkımızın süreci desteklediğini söyleyebiliriz"-
    
     Cemal Uşşak ise pazar yerindeki halkın büyük çoğunluğununda çözüm sürecinde yürütülen politikaları doğru buldukları yönünde izlenim edindiklerini ifade etti.
     Halkın çözüm sürecinin barış ve huzurla sonuçlanacağına inandığına dikkati çeken Uşşak, şöyle konuştu:
     "İkinci bir sınıf vatandaşlarımız var ki onların ihtiyatları, endişeleri bulunuyor. Elbette barış ve çözüm sürecini destekliyoruz ama bunun neticesinde terörist örgütün yöneticileri, başkanı ve kanlı cinayetlerde rol alan kimselerin affedileceği endişesini taşıyoruz diyorlar. Onlar da kesinlikle affedilmesin ama bu süreç sonuna kadar götürülsün gibi bir tavra sahip. Genel hatlarıyla halkımızın süreci desteklediğini söyleyebiliriz."
    
     -"Kahir ekseriyet çözümden yana"-
    
     Erol Göka da halkın kahir ekseriyetinin tereddütsüz çözümden yana olduğunu söyledi.
     Görüştükleri 100e yakın vatandaş arasından sadece birinin endişelerini belirttiğini anlatan Göka, şöyle devam etti:
     "Endişe kısmını konuşsaydık aslında herkes endişelerini belirtirdi ama gönüller akmaya başlamış, o gözüküyor. Herkes bu kanın durmasını bekliyormuş aslında. Bu konuda artık desteğini çok açıkça ortaya koyan insanlar var. Halktan böyle olumlu tepkiler alacağımızı biliyorduk. Endişelerini şüpheye doğru dönüştürmüş insanlar ise dünkü toplantıdaydı. Bir kısmı ciddi bir şekilde düşünceleri kaymış, rahatsızlanmış vaziyette. Çünkü şüphenin ötesinde çok kötü şeyler olacağına inanıyorlar. Bunlar sağlıklı fikirler değil. Gerçek insanımız burada. Tahminimiz de böyleydi ama bu kadar severek sürece katılacaklarını, destek vereceklerini tahmin edemiyordum. Neredeyse boynumuza sarılacak insanlar vardı. Konyadan çok memnun ayrılıyoruz."
    
     Muhabir: Rıfat Yerlikaya
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER