Çözüm süreci

Çözüm süreci -Akil İnsanlar Karadeniz Bölgesi Heyeti, Zonguldakta Vali Ayyıldız ile gazeteci meslek örgütlerini ziyaret etti -Heyet Başkanı Hakyemez: -"Bu sürecin silahlar olmadan demokratik ve siyaset yoluyla çözülmesi daha i


ZONGULDAK (A.A) - Akil İnsanlar Karadeniz Bölgesi Heyeti, Zonguldakta Vali Erol Ayyıldız ile gazeteci meslek örgütlerini ziyaret etti.
     Çalışmalarına dün Düzce ve Boludan başlayan Akil İnsanlar Karadeniz Bölgesi Heyeti, ilk olarak Vali Ayyıldız ile makamında görüştü.
     Akil İnsanlar Karadeniz Bölgesi Heyet Başkanı Yusuf Şevki Hakyemez, burada yaptığı konuşmada, Türkiyede 30 yıldır devam eden terörle ilgili hükümetin çözüm süreci başlattığını söyledi.
     Toplumun temsilcileri olarak süreci desteklediklerini ifade eden Hakyemez, şunları kaydetti:
     "Süreci niçin desteklediğimizi illeri ziyaret ederek anlatmaya çalışıyoruz. Bölgedeki insanların görüşlerini ve endişelerini almak istiyoruz. Bunları rapor edip hükümete sunacağız. Burada değişik etkinliklerimiz olacak. İnşallah Türkiye için hayırlı olur. Türkiye bu süreçte çok ciddi bedeller ödedi. Bu sürecin silahlar olmadan demokratik ve siyaset yoluyla çözülmesi daha isabetli olur kanaatindeyiz. Bunun için süreci destekleyerek, gerekçelerini halka anlatmaya çalışacağız."
     Ziyaretin ardından Karadeniz Bölgesi Heyet Başkanı Hakyemezin yanı sıra Sekreter Fatma Benli, üyeler Oral Çalışlar, Yıldıray Oğur ve Bendevi Palandöken yürüyerek Zonguldak Gazeteciler Cemiyetine (ZGC) gitti. Daha sonra bir çay bahçesinin önünden geçen heyete, Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Şahin Ören, bağırarak tepki gösterdi.
     ZGCdeki görüşmenin ardından heyettekiler, Karaelmas Gazeteciler Derneğini de ziyaret etti. Dernek ziyareti çıkışında ellerinde Türk bayraklarıyla bekleyen Kamu-Sen Zonguldak İl Temsilciliği üyesi bir grup, slogan atarak heyeti protesto etti.
     Gruptakiler, taşımak için Türk bayrağı isteyen Palandökene ellerindeki bayrakları vermedi.
    
     Muhabir: Erdinç Aksoy
     Yayıncı: Atakan Çelik

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER