Çözüm süreci

Çözüm süreci -Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Özhaseki: -Ben milliyetçi bir insanım, bu vatanı seviyorum, insanımızı seviyorum, milli manevi değerlerimize de son derece saygılıyım. Şu ana kadar da bunlardan zerre kadar ta


KAYSERİ (A.A) - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, çözüm sürecine ilişkin, "Ben milliyetçi bir insanım, bu vatanı seviyorum, insanımızı seviyorum, milli manevi değerlerimize de son derece saygılıyım. Şu ana kadar da bunlardan zerre kadar taviz verildiğini düşünmüyorum" dedi.
     Özhaseki, Belediye Meclis Salonunda düzenlediği basın toplantısında, çalışmaları devam eden projeler hakkında bilgi verdi.
     Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Özhaseki, çözüm sürecinin başlangıcından bugüne kadar geçen 3 ayda, bir tek gencin toprağa düşmediğini, bir tek askerin şehit olmadığını ve bir annenin daha ağlamadığını belirterek, buna herkesin sevinmesi gerektiğini vurguladı.
     Özhaseki, süreçte bazı tavizler verildiğine ilişkin iddialar olduğunu anımsatarak, şunları söyledi:
     Size göre ne verildi- Türk kimliği ortadan mı kalktı- Bayrak ortadan mı gitti- Vatan mı bölündü, ne oldu- Bize göre olur. Niyet okumayın. Önce kan dursun, bir genç toprağa düşmesin. Birçok insanda şunu hissediyorum, buna da çok üzülüyorum, Gideriz, vururuz, kırarız, yok ederiz, 30 senedir böyle yapıyoruz zaten. Kardeşim 33 bin insan öldürmüşsün, 6-7 kere dağ kadrosunu yok etmişsin, yine yok etsen bir dağ kadrosu daha çıkıyor ortaya. Ne oldu, bitiyor mu-
    
     -"Zerre kadar taviz verildiğini düşünmüyorum"-
    
     Son 8-10 yıldır katıldıkları bütün toplantılarda, "bu sorunun vurarak, kırarak, öldürerek çözümlenemeyeceğinin" söylendiğini ifade eden Özhaseki, "Ben milliyetçi bir insanım, bu vatanı seviyorum, insanımızı seviyorum, milli manevi değerlerimize de son derece saygılıyım. Şu ana kadar da bunlardan zerre kadar taviz verildiğini düşünmüyorum" diye konuştu.
     "Gitsin de orada birileri ölsün diyenler, vurup kıralım diyenler, çocuklarını göndersinler, çocuklarını askere yazdırsınlar da göreyim" diyen Özhaseki, "Arkadaşlar boş verin siyaset bezirganlığını, laf dolambaçlarını, geçin bu işleri. Eğer barış geliyorsa buna sevinelim. Büyük devletler barışı yaparlar, içeride sükunu sağlarlar, kucaklaşırlar ve yollarına devam ederler" ifadelerini kullandı.
    
     -İncesu Belediyesindeki dava-
    
     Özhaseki, bir gazetecinin CHPli milletvekillerinin İncesu Belediyesindeki "rüşvet" iddiasıyla ilgili davada kendisinin de adını telaffuz ettiklerini anımsatarak, Büyükşehir Belediyesinin yargılanıp yargılanmadığını sorması üzerine şunları söyledi:
     "Bu konu artık bıkkınlık verdi, tadı kaçtı. O arkadaşlar bir mahcubiyet içerisindeler. Yaptıkları hataları da anladılar ancak sucuk dağıtımı da biraz canlarını sıktı, içlerine oturdu. İncesu davasında ne benim ne de yakın mesai arkadaşlarımın adı geçiyor. Fakat o arkadaşların ne hikmetse dillerinden benim ismim hiç düşmüyor. Bir şey bulaştırmak için çırpınıyorlar. Allah iyiliklerini versin. Bu dünyada ben onlar gibi olmak istemezdim. Cenab-ı Allahın huzuruna o adamlar gibi gitmek istemezdim. İyi işler yapan ve dua alan bir insan olarak gitmeyi istiyorum ve bunu yapmaya çalışıyorum."
     Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan soruşturma kapsamında, İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol, eski Büyükşehir Belediyesi İmar Dairesi Şube Müdürü Hilal Aybak, eski Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Başkanı Süleyman Temeltaş, UKOMEnin eski çalışanı Hacı Ali Hamurcu hakkında dolandırıcılık, rüşvet, irtikap suçlamasıyla dava açılmıştı.
    
     Muhabir: Orhan Canbulatel
     Yayıncı: Ersin Altınsoy

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER