Bingöl Belediyesi üst yapı işi ihale

Bingöl Belediyesi üst yapı işi ihale edildi


BİNGÖL (A.A) - Bingöl Belediyesi, kanalizasyon, yağmur ve içme suyu şebekelerinin ardından kentin üst yapı işini ihale etti.
     Bingöl Belediyesi Toplantı Salonunda gerçekleşen ihaleye 20 firma katıldı.
     Belediye Başkanı Serdar Atalay, ihalenin ardından yaptığı açıklamada, halkın özlemle dile getirdiği üst yapı sorununu ihalesinin halkın ve basın mensuplarının huzurunda çok açık, şeffaf ve rekabete açık bir şekilde gerçekleştiğini belirterek, ihaleye ilgi gösteren firmalara teşekkür etti.
     İhale sürecinin tamamlanmasının ardından altyapı çalışmasının bittiği yerlerde üst yapı işine başlayacaklarını belirten Atalay, şöyle konuştu:
     "Üst yapıya İnalı Mahallesi, Kültür Mahallesi ve Kaleönü Mahallesinden başlamak suretiyle kilitli parke taşları ve bitümlü asfalt ile Bingölün tüm sokak ve caddelerini yenileyeceğiz. Proje kapsamında şehrin ana güzergah yolları bitümlü sıcak karışım asfalt ile kaplanacak. Mahallelerdeki yol ve kaldırımlar kilitli parke taşı ile döşenecek. Şehir merkezindeki ana kaldırımlar bazalt kaplama plaklarla döşenecek. Nüfusun yoğun olduğu kaldırımlarda görme engelliler için iz yolu yapılacak. Ayrıca bütün yol güzergahlarında yağmur suyu olukları döşenecek. Dar ve ara sokaklar taş ile kaplanacak. Şehir merkezinde aydınlatma direkleri komple yenilenecek. Genç Caddesinde ışıklandırma sistemi yapılarak şehir merkezine yeni bir canlılık kazandırılacak. 6 kavşakta görme engelliler için uyarılı yeni trafik sinyalizasyon sistemi kurulacak. Elazığ-Bingöl-Muş karayolunda kurulan üst geçitlere engellilerin rahat kullanımı için 6 tane panoramik asansör yapılacak ve üst geçitler ışıklandırılacak. Ayrıca kaldırımların geniş olduğu yerlerde vatandaşların dinlenmesi için oturma bankları kurulacak. Bankların yanına yeni çöp kutuları monte edilerek vatandaşların kullanımına sunulacak."
     Üst yapının tümünü bir defada yapacaklarını vurgulayan Atalay, "İhale komisyonu ihale için fiyatları aldı. Bingölün üst yapı işi sözleşme imzalanmasından sonra 210 gün içerisinde teslim edilecek" dedi.
    
     Muhabir: Naim Boşkut / Aziz Aslan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Bingöl Belediyesi üst yapı işi ihale Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER