Çözüm süreci

Çözüm süreci -Bingöl-Elazığ karayolunda 1993te teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan 33 silahsız asker arasında yer alan jandarma er Seyit Hilmi Şahinin ailesi, yaşadıkları acıyı bir kenara bırakıp, terörün sonlanması için çöz


KONYA (A.A) - İbrahim Yozoğlu - Bingöl-Elazığ karayolunda 1993te teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan 33 silahsız asker arasında yer alan jandarma er Seyit Hilmi Şahinin ailesi yaşadıkları acıyı bir kenara bırakıp, terörün sonlanması için çözüm süreciyle umutlandı.
     Bingöl-Elazığ Karayolunda 1993 yılında teröristlerce düzenlenen saldırıda oğlu jandarma er Seyit Hilmi Şahini kaybeden Hasan Hüseyin Şahin (61), AA muhabirine yaptığı açıklamada, herkesin bu ülke, bayrak ve ezan için askerlik yaptığını söyledi.
     Çözüm süreci kapsamında Akil İnsanlar Heyetinin kendilerini ziyaret ettiğini hatırlatan Şahin, kanı durduracak her şeye canı gönülden destek verdiklerini vurgulayarak, "Bu iş mutlaka çözülmeli. Hükümetimiz bu süreci başlattı. İnşallah çok çok iyiye gideceğine canı gönülden inanıyorum. Bu çözüm inşallah iyi olacak" diye konuştu.
     Terörün biteceğine inandıklarını ifade eden Şahin, şöyle devam etti:
     "Biz ağladık, başka anneler, babalar ağlamasın. Başka çocuklar babasız kalmasın, başka gelinler kocasız kalmasın, yazıktır. Bu iş 30 yıl çok sürmüş. Bu 30 yılda bir fırsat bulunmuş. Bu insanlar bu ülke için uğraşıyorlarsa, Allah onlardan bin kere razı olsun. Bu terör bitsin. Bu, kanla bitseydi 30 yıldır biterdi. Ne oldu, o onu öldürdü, o onu öldürdü. Cahiliye devri gibi, kan davası devam etti, gitti ama bunun bir çözümü mutlaka olmalı. Şu zamanda birbirimizi anlayabiliyoruz. Bir çözüm yoluna gidebiliyoruz. Çok iyi şeyler olacağına inanıyorum. İnşallah bu terör bitecek. Bizi televizyonda gören şehit aileleri, Çok iyi olmuş. Sürece biz de katılıyoruz, tam destek veriyoruz diye telefon açtı. Halkımızın da yüzde 90ının bunu desteklediğine eminim."
    
     -"Hiç kimse ağlamasın"-
    
     Anne Şükrüye Şahin (61) ise oğlu şehit olduğunda hiç isyan etmediğini, sürekli Allaha dua ettiğini dile getirdi. Çözüm sürecinden umutlu olduklarını söyleyen Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:
     "Başbakanımız çok güzel, Cumhurbaşkanımız çok güzel. Bu güzellikler, ne getirir, güzellik getirir. Bu süreç iyi gidiyor. O gün gelen misafirlerden de Allah razı olsun, çok memnun oldum. Balkondan arabaları görünce ağladım. İçimden Hilmim düğünün olmamıştı, bugün düğünün oldu dedim. Öyle bir gururlandım ki Allah razı olsun bizi beğenmişler, sevmişler, gelmişler. Çocuğumun, yavrumun misafirleri... Onlara hizmet etmez miyim- Bu güzelliklerin sonu güzel olacak inşallah. Ben de inanıyorum artık. O gün de dedim; dağdakinin ki de bir anne ben de bir anneyim. Onun oğlu da ölüyor, benimki de ölüyor. Hiç kimse ağlamasın, bu kan bitsin, barış olsun. Ne Kürt densin, ne Türk densin. Çerkezi var, Lazı var, herkes kardeş. Ben başından sonuna kadar süreci destekliyorum. Süreç için uğraşanlara da Allahım kolaylıklar versin, başarı versin."
    
     -Şehit oğlunun sevdiği böreği akiller için yaptı-
    
     Akil Adamlar Heyetindekilere ziyaretleri sırasında şehit oğlunun en sevdiği böreği ikram ettiğini anlatan Şahin, "Hilmim böreği sever. Onu yapayım ki onlar da yesin dedim. Çünkü onlar çocuğumun misafirleri" ifadelerini kullandı.
    
     Yayıncı: Ahmet Kayır

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER