Jandarmadan hayat kurtaran ders

Jandarmadan hayat kurtaran ders -Diyarbakır Jandarma Komutanlığınca trafik kazalarının önüne geçmek amacıyla okul servis araçlarının şoförleri ile öğrencilere trafik eğitimi verilmeye başlandı -Bölgede ilk kez uygulanan çalışma kaps


DİYARBAKIR (A.A) - Sema Kaplan - Diyarbakır Jandarma Komutanlığınca trafik kazalarının önüne geçmek amacıyla okul servis araçlarının şoförleri ile öğrencilere trafik eğitimi verilmeye başlandı.
     Diyarbakır Valiliğinin koordinasyonu ile SODES kapsamında hazırlanan "Bilinçli ve Güvenli Yaşam" Projesi ile bölgede ilk kez uygulanan çalışma kapsamında, 61 bin 800 öğrenci ve bu öğrencileri taşıyan 4 bin 700 servis şoförü trafik eğitimi alacak.
     Servis araçlarının karıştığı trafik kazalarının önlenmesinin hedeflendiği eğitim sonunda servis şoförlerine yönelik bilgi yarışması düzenlenecek.
     Jandarmanın sorumluluk alanında taşımalı eğitim yapılan ilköğretim okullarına yönelik eğitim seminerinin ilki merkez Sur ilçesindeki Köprübaşı İlk ve Ortaokulunda gerçekleştirildi.
     Sur İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Tim Komutanı Jandarma Başçavuş Ergün Armağan tarafından servis şoförlerine, okul servis araç yönetmeliği kapsamında araçta bulunması gereken malzemeler, teknik özellikler, öğrencilerin taşınmaları esnasında uyulması gereken genel trafik ve emniyet tedbirleri ile trafik işaretleri ve trafik güvenliği konusunda dikkat edilmesi gereken hususlara ilişkin eğitim verildi.
     Eğitim sonunda şoförlere "Huzurunuz İçin Yanınızdayız" yazılı şapka dağıtıldı.
     Servis araçlarındaki öğrenciler de trafik kuralları ve emniyet kemeri takmanın önemi konusunda bilgilendirildi.
     Daha önce yol kontrollerinde ve trafik kazalarında karşılaştıkları jandarmadan bu kez trafik eğitimi almak vatandaşları da memnun etti.
    
     -"Bu eğitim, kazaları asgariye indirir"-
    
     Eğitime katılan 15 yıllık servis şoförü Nejat Çetinkaya, AA muhabirine, olası kazaların önlenmesi amacıyla trafik eğitimi aldıklarını belirterek, bu eğitimi jandarmadan almanın hem güvenini hem de mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
     Çetinkaya, davet edilmeleri üzerine katıldıkları bu eğitimin can güvenliği açısından önemli olduğunu belirtti.
     15 yıldır şoförlük yapan Ruhi Özdal, eğitimde trafik kuralları ve trafik işaretleri konusundaki bilgilerini tazeleme imkanı bulduklarını, can güvenliğinin sağlanması için verilen bu eğitimi önemli bulduklarını kaydetti.
     Özdal, eğitim için jandarma ekiplerine teşekkür ederek, "Bu eğitimle bilgimiz tazeleniyor. Ne kadar yılların şoförüyüz desek de bazı kuralları zamanla unutuyoruz. Eğitim ile hafızamız tazeleniyor" dedi.
     Servis şoförü Ramazan Toy ise, trafik konusunda birçok konuyu bildiklerini, eksik kaldıkları hususları da bu eğitim ile tamamlama fırsatı bulduklarını belirtti. Toy, "Arada bir böyle toplantılarının olması trafik kazalarının önlenmesi için son derece faydalı. Bu eğitim kazaları asgariye indirir" diye konuştu.
    
     -61 bin 800 öğrenci, 4 bin 700 servis şoförüne ulaşılacak-
    
     Sur İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Tim Komutanı Jandarma Başçavuş Ergün Armağan, Diyarbakır Valiliği ve İl Jandarma Komutanlığınca yürütülen proje kapsamında jandarmanın sorumluluk bölgesindeki okullarda eğitim gören öğrenciler ve servis hizmetlerini yürüten şoförleri trafik kuralları ve güvenliği konusunda bilgilendirmekten mutluluk duyduklarını söyledi.
     Armağan, hedeflerinin il genelindeki ilk ve orta öğretimde okuyan toplam 61 bin 800 öğrenci ile bu öğrencileri taşıyan 4 bin 700 servis şoförünü genel trafik güvenliği konusunda bilgilendirip bilinçlendirmek olduğunu kaydederek, "Amacımız meydana gelebilecek trafik kazalarının önüne geçerek olası can kayıplarını önlemektir" dedi.
    
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Jandarmadan hayat kurtaran ders Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER