Çözüm süreci

Çözüm süreci -AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kapusuz: -"Çağdaş bir hukuk devletinde vatandaşların mutluluğu, refahı, huzuru ve güveni için neye ulaşmak gerekiyorsa, çözüm sürecinin sonunda ona ulaşacağız" -"İnşallah Türkiyeni


MERSİN (A.A) - Kerem Kocalar - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, "Çağdaş bir hukuk devletinde vatandaşların mutluluğu, refahı, huzuru ve güveni için neye ulaşmak gerekiyorsa, çözüm sürecinin sonunda ona ulaşacağız" dedi.
     Kapusuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, konuşulmaya başlanan çözüm sürecinin, herkeste moral ve motivasyon artışına, gelecek planlaması yapılmasına neden olduğunu söyledi.
     Eskiden doğu illerinde doğup büyüyen iş adamlarıyla bir araya geldiklerinde, doğduğu bölgelerde yatırım yapmaları çağrısında bulunduklarını ancak olumlu bir adım göremediklerini ifade eden Kapusuz, şimdilerde ise Diyarbakırda 2. organize sanayi bölgesinin arazisinin hazırlandığını ve arazilerin tamamının talep gördüğünü vurguladı.
     Çözüm süreci sayesinde yaşanan bu gelişmenin, olayın sadece bir tarafı olduğunu dile getiren Kapusuz, "İşin, insani, siyasi, sosyal ve hukuki tarafları da var. İnşallah bu süreci başarıyla götürme kararlılığımız hedefe ulaştıkça, amaçladığımız noktaya basamak basamak beraberce varacağız" diye konuştu.
     Çözüm sürecine bağlı olarak terör sorununun bitmesi halinde Türkiyenin gelişimine hız kazandırılabileceğini anlatan Kapusuz, şunları kaydetti:
     "Çağdaş bir hukuk devletinde vatandaşların mutluluğu, refahı, huzuru ve güveni için neye ulaşmak gerekiyorsa, çözüm sürecinin sonunda ona ulaşacağız. Çünkü yönetimlerin görevi, vatandaşlarına bunu sağlamaktır, bunu temin etmektir. İnşallah Türkiyenin, milletimizin beladan kurtulmasını, ülkenin en çağdaş seviyelerden öteye gitmesini, dünyada layık olduğu yere gitmesini sağlayacağız. Bunu fırsat olarak görüyoruz. İnşallah bunu başaracağız."
     Salih Kapusuz, çözüm süreci içerisinde CHP ve MHPye çağrısı olup olmadığı yönündeki soru üzerine şöyle devam etti:
     "Doğrusu, CHP ve MHP yönetimi için çok şey söylemek mümkün. Ama benim asıl çağrım, CHP ve MHPye oy ve gönül veren kardeşlerimedir. CHP ve MHPye oy ve gönül veren kardeşlerimden şöyle bir istirhamda bulunuyorum; kafası karışık olan CHP yönetimiyle bir yere varmak mümkün değil. Aynı şeyleri tekrar eden ve iktidarda olduğu halde çözüm konusunda sonuç alamayan MHP yönetimine de çok fazla bir şey söylemeyeceğim. Ama inanıyorum ki, onların vatan millet sevgileri, huzura olan katkıları, yönetimlerinin önünde olacaktır. Bu hayırlı işte bize duacı ve destekçi olacaklardır."
    
     Yayıncı: Tevfik Işık

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER