Çözüm süreci

Çözüm süreci -İzmirde çeşitli sivil toplum kuruluşları ile bazı siyasi partilerin bir araya gelerek oluşturduğu "İzmir Barış İstiyor İnisiyatifi" ortak bir açıklama yaparak çözüm sürecine destek verdi -İHD İzmir Şube Başkanı


İZMİR (A.A) - İzmirde çeşitli sivil toplum kuruluşları ile bazı siyasi partilerin bir araya gelerek oluşturduğu "İzmir Barış İstiyor İnisiyatifi" ortak bir açıklama yaparak çözüm sürecine destek verdi.
     Taner İş Merkezi Sağlıkçılar Lokalinde düzenlenen basın toplantısına üzerinde mutabık kalınarak hazırlanan ortak metne imza koyan 182 kuruluşun temsilcileri katıldı.
     Toplantının açılışında konuşan İnsan Hakları Derneği (İHD) İzmir Şube Başkanı Adnan Kaya, "Barış sürecine bir ses, bir nefes olabilmek için buradayız" dedi.
     182 kuruluşun bir araya gelerek "Barış" mesajı verilen ortak bir metne imza atmasının önemli olduğunu dile getiren Kaya, bunun barış karşıtı gibi gösterilen İzmirin kamuoyundaki algısını da yok edeceğini kaydetti.
     Kaya, "Bu sürecin önemini ve ciddiyetini biliyoruz. Barış sürecinin vücut bulmasını, hakkaniyetle kalıcı bir barışla sonuçlanmasını istiyoruz" diye konuştu.
     Memur-Sen İzmir Şube Başkanı Abdurrahim Şenocak da bütün olaylara temel insan hakları penceresinden baktıklarını, özgürleşmeyi, insanların birlik ve beraberliğini savundukları belirtti.
     Şenocak şöyle konuştu:
     "Türkiyenin özgürleşmesi, adil bir düzene geçilmesi konusunda bütün sorumluların bir merkezde çalışması için öteden beri mücadele ediyoruz. Türkiyedeki, özgürlük sorunlarını, temel insan hakları ihlallerini geçmişten bugüne dile getirdik. Bugün de aynı şekilde birlik ve beraberliği, kardeşliği savunuyoruz. Bilinmesi gereken bir gerçek de 75 milyonun yaşadığı acıların küresel aktörlerinin de olduğudur. Bu süreçte popülizm yapan, günübirlik politikalar üreten siyasi aktörlere de prim verilmemesi gerekiyor. Türkiyenin daha güzel günlere ulaşması için öteden beri istediğimiz ve desteklediğimiz bu olumlu sürecin güzel bir şekilde neticelenmesini diliyoruz."
    
     -"İzmir Barış İstiyor"-
    
     Konuşmaların ardından "İzmir Barış İstiyor" başlığı altında hazırlanan ortak bildirge Mazlum-Der İzmir Şubesinden Asya Arslantaş tarafından okunarak, kamuoyuyla paylaşıldı.
     Metinde şu ifadelere yer verildi:
     "Adil, onurlu ve kalıcı bir barışa ekmek ve su kadar ihtiyacımız var. Ülkemizde Kürt sorunu nedeniyle 30 yıla yakın bir süredir devam eden savaş, on binlerce yurttaşımızın yaşamını yitirmesine neden oldu. Ağır insan hakları ihlalleri, temel hak ve özgürlüklerin kısıtlanmasının yanı sıra yüz milyarlarca dolarlık ekonomik kayba; doğanın ve kültürel değerlerimizin tahribine yol açtı. Nihayet savaş ve şiddet ortamının son bulabileceğine dair umutların yeşerdiği bir barış süreci yaşanıyor. Öncelikle silahların susmasını, "ama"sız bir barışın sağlanarak analarımızın gözyaşlarının dinmesini istiyoruz.
     Bu amaçla başta Hükümet, TBMMdeki siyasal partiler ve Kürt siyasal hareketi olmak üzere, bu ülkede ve İzmir ilimizde yaşayan vicdan sahibi herkesi, daha fazla görev ve sorumluluk almaya, insan haklarını ve adaleti temel alan bir barış sürecini egemen kılmaya çağırıyoruz. Annelerin gözyaşı dinsin. Genç bedenler toprağa düşmesin. Bu hasret hepimizin. Yaşasın barış."
    
     Muhabir: Mustafa Yıldırım
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER