Çözüm sürecine muhtarlardan destek

Çözüm sürecine muhtarlardan destek -Diyarbakırda bir araya gelen muhtarlar, çözüm sürecini desteklediklerini açıkladı -Üçkuyu Mahalle Muhtarı Demirel: Aynı zamanda emlakçılık yapıyorum. Çözüm süreci emlak sektörüne bile yans


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakırda bir araya gelen muhtarlar, çözüm sürecini desteklediklerini bildirdi.
     Yenişehir Belediyesince bir restoranda, bilgi alışverişine yönelik olarak düzenlenen etkinlikte, 39 köy ve mahalle muhtarı bir araya geldi.
     Burada AA muhabirine konuşan Yenişehir Mahalle Muhtarı Mehmet Demir, 2 dönemdir muhtarlık yaptığını, çözüm sürecinin çok iyi gittiğine inandığını söyledi.
     Eğer çomak sokmak isteyen varsa, bunlar rant ve çıkar peşinde olanlardır. Herkes bu çözüm sürecine sıcak bakmalı. Güzel şeyler getirecek. Diyarbakırda şimdiden bunu fark edebiliyoruz diyen Demir, başlangıç olmasına rağmen Diyarbakırda bir hareketlilik yaşandığını, kentte gelen insan sayısında artış gözlemlediklerini bildirdi.
     Sürecin çok iyi gittiğini, bu konuda herkesin üzerine düşen görevi yapması gerektiğini vurgulayan Demir, sürecin devam etmesini zorunluluk olarak gördüğünü, herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini kaydetti.
    
     -Güzel günler gelecek-
    
     Kooperatifler Mahalle Muhtarı Abdulkadir Aydınlar da sürecin devam etmesini arzuladıklarını, bu sayede bölgede yaşanan sıkıntıların giderileceğine inandığını dile getirdi.
     Herkes gibi kendisinin de süreçten çok umutlu olduğunu bildiren Aydınlar, şöyle konuştu:
     Halk bu konuda hoşgörülü. Allahın izniyle bu barış süreci devam ettiği müddetçe ekonomi ve turizmde canlılık olacak. Esnafın yüzü gülecek. Çok sıkıntılar çekildi. İnsanlarımızın rahat yaşamasını istiyoruz. Bölgede, en büyük sıkıntı işsizlik. Bu sorunun çözümüyle bunun da önüne geçilir. İçimiz kan ağlıyor ama artık güzel günler gelecek. İnşallah herkesin yüzü gülecek.
     Üçkuyu Mahalle Muhtarı Şükrü Demirel ise vatandaşların çok umutlu ve mutlu olduğunu söyledi.
     Herkesin barıştan yana olduğunu, muhtar olarak bu sürece sonuna kadar destek verdiklerini bildiren Demirel, sürecin hiç bir yerde tıkanmadan sürmesini istediklerini ifade etti.
     Aynı zamanda emlakçılık yapıyorum. Çözüm süreci emlak sektörüne bile yansıdı. Sektörde büyük bir canlılık var diyen Demirel, süreç sayesinde herkesin kazanacağına dikkati çekti.
     Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu ise etkinlikte yaptığı konuşmada, yaptıkları hizmetler konusunda bilgi vererek, bu yıl yaptıkları toplu sözleşme ile çalışanlara yüzde 13 oranında zam yaptıklarını söyledi. Toplu sözleşmede kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık yaptıklarını kaydeden Kurbanoğlu, Eşi ile sorun yaşayan bir kadına, eşinin maaşının yarısını verdik dedi.
    
     Muhabir: Nurten Aslan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Çözüm sürecine muhtarlardan destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER