CÜ Rektörü Prof. Dr. Kocacık: Raylı

CÜ Rektörü Prof. Dr. Kocacık: Raylı sistem projemizden vazgeçmiş değiliz


SİVAS (A.A) - Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, üniversite ile şehrin bir bölümü arasında hayata geçirmeyi planladıkları hafif raylı sistem projesinden vazgeçmediklerini söyledi.
     Prof. Dr. Kocacık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sivas Belediye Başkanlığının düşündüğü projeyle kendilerinin planladığı raylı sistem projesinin birbirinden farklı olduğunu belirtti.
     Kocacık, hafif raylı sistem projesi hakkında şu bilgileri verdi:
     Bizim hedeflediğimiz proje, Sivasın içi değil. Biz üniversiteden belirli bir yere kadar, örneğin Yenişehire kadar tek hatta öğrencilerimizi götürüp getirecek bir hat planlaması yapıyoruz. Bunun için kamulaştırma gerekiyor, hattın belirlenmesi gerekiyor, bu projeye mali destek gerekiyor. O biraz zaman alacak. Ama Raylı sistem projemizden vazgeçmiş değiliz. Belediye başkanımızın düşündüğüyle bizim ki aynı kategoride değil. O nüfusa bağlı olarak şehir içindeki raylı sistemi düşünüyor. Elbette o da istiyor ama bazı şartların oluşması gerekiyor. Bizim ki tek hat, gidiş-geliş şeklinde bir projedir, ondan bağımsız. İleri de belki şehir içiyle bizim projemiz birliktelik, bütünlük sağlayabilir. Gelecekte öngöreceğimiz bir şey.
     Kocacık, raylı sistem projesi için zamana ihtiyaç duyduklarını belirterek, bu nedenle ulaşım probleminin çözülmesi için Sivas Belediyesi ve Otobüsçüler Derneği ile ortak çalışma yaparak sefer sayısının artırılmasını sağladıklarını söyledi.
    
     -Üniversite şehir bütünleşmesi çok önemli
    
     Üniversite-şehir bütünleşmesinin çok önemli bir konu olduğunu vurgulayan Kocacık, Yıllardır bu konuda işbirliği yaptık ama biraz daha fazla işbirliği yapılması gerekliliği ortaya çıktı. Bunu artırırken bir yandan da şehirden ne gibi beklentiler var onları anlamaya çalışıyoruz dedi.
     Üniversitenin sadece merkezden ibaret olmadığını ve 13 ilçede kendilerine bağlı meslek yüksekokulu bulunduğunu ifade eden Kocacık, bütünlüğü sağlarken yerel yöneticilerle de sık sık görüşmeler yaptıklarını aktardı.
     Kurumlar arası iş birliği olmadan sorunları çözmenin mümkün olmadığına dikkati çeken Kocacık, Gelecekte bu iş birliğinden güzel sonuçlar alacağımızı umuyorum. Üniversite, şehir ve ilçeler olarak bu bütünlüğe katkıda bulunacağımıza inanıyorum diye konuştu.
    
     Muhabir: Serhat Zafer
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber CÜ Rektörü Prof. Dr. Kocacık: Raylı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER