Çubukta fidan dağıtımı

Çubukta fidan dağıtımı


ANKARA (A.A) - Çubuk Belediyesi tarafından başlatılan Her Çocuk Bir Fidan Kampanyası kapsamında vatandaşlara 5 bin ücretsiz fidan dağıtıldı.
     Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Atatürk Parkında gerçekleştirilen fidan dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, belediye olarak yürüttükleri hizmetlerin yanında ilçenin yeşil alana kavuşması için bir yandan da ağaçlandırma çalışmalarına tüm hızıyla devam ettiklerini söyledi.
     Ankara Orman Bölge Müdürlüğü ile birlikte yapılan ağaçlandırma çalışmaları kapsamında başlattıkları kampanya kapsamında vatandaşlara 5 bin ücretsiz çam fidanı dağıttıklarını anlatan Özden, şöyle konuştu:
     Bu kampanya çerçevesinde 5 bin adet çam fidanı dağıtacağız. Zaten Çubukta son yıllarda ağaçlandırma adına çok ciddi çalışmalar yapılmakta. Şu an Kızılca ve İkipınar Mahallelerimizin arasında ağaçlandırma çalışmasını Orman ve Su İşleri Bakanlığımız yürütüyor. Biz de ilçedeki tüm koruluk alanları ağaçlandırıyoruz. Amacımız ilçemizi eskiden olduğu gibi Yeşil Çubuka dönüştürmektir. Hedefimiz eskiden Timurun fillerinin saklandığı bu Çubuk Ovasını, yeniden havadan uçakla bakıldığında yemyeşil görünmesidir. Vatandaşlarımızdan, onlara vermiş olduğumuz bu fidanları bahçelerine dikmelerini, onlara çocukları gibi bakmalarını istiyoruz.
     Konuşmaların ardından çam fidanlarının dağıtımı yapıldı.
     (HY-YÜC)
<< Önceki Haber Çubukta fidan dağıtımı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER