Çubukta model uçak kursu açıldı

Çubukta model uçak kursu açıldı


ANKARA (A.A) - Çubuk İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı uygulama atölyesi tarafından yürütülen Senin de Bir Uçağın Olsun projesi kapsamında ilköğretim öğrencilerine yönelik Flamingo Model Uçak Kursu açıldı.
     Çubuk Milli Eğitim Müdürü Mensur Toprak, kursların, uygulama atölyesi ve Türk Hava Kurumu (THK) Çubuk Şubesi ile ortak olarak düzenlendiğini, öğrencilerin kursa yoğun ilgi gösterdiklerini söyledi.
     Toprak, kursun, 11 yaş üstü öğrencilerin yaz dönemini etkin bir şekilde değerlendirmeleri amacıyla açıldığını ifade ederek, eğitimin, Uluslararası Sivil Havacılık Federasyonunun (FAI) almış olduğu kurallar doğrultusunda, atölye öğretmeni tarafından verildiğini bildirdi.
     İlçedeki öğrencileri açılan kurslardan yararlanmaya davet eden Toprak, şöyle konuştu:
     Kurs süresince öğrencilere öğretmenleri tarafından, model uçak yapımı konusunda bilgiler aktarılacak ve bu yönde el becerilerinin geliştirilmesi ile birlikte havacılığın tanıtılması, özendirilmesi ve boş zamanların etkin bir şekilde değerlendirmelerine yardımcı olması sağlanacaktır. Kursa daha önce öğrencilerin başlangıç düzeyi olan ATA model uçağı ile başlanıldı, ikinci aşama olarak da THK Flamingo modelleri yapımı öğretilecek. Açılan kurslarla birlikte öğrencilerimizin havacılığa olan ilgisinin gün geçtikçe arttığını gözlemlemekteyiz. Bugüne kadar 20 öğrencimiz kursa başladı. Yaklaşık bir ay sürede tamamlanacak olan ve 30a yakın öğrencinin eğitimden geçirilmesi hedeflenen model uçak yapım kursunda öğrencilere, model uçak yapımının incelikleri öğretilecek. Geleceğimizin garantisi çocuklarımıza temelde havacılığı sevdirmeyi amaçlayan kurs ile öğrenciler boş zamanlarını en iyi bir şekilde değerlendirirken el becerilerini de geliştiriyorlar. Eğitimini başarı ile tamamlayan kursiyerlere THK tarafından kurs sertifikası verilecek.
    
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Çubukta model uçak kursu açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER