Çubuktaki etkinlikte 13 ülkeden gelen

Çubuktaki etkinlikte 13 ülkeden gelen gençler, ülkelerinin yemeklerini tanıttı


ANKARA (A.A) - Çubukta, Avrupa Birliği (AB) Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığının düzenlediği kültür gecesi etkinliğinde, 13 ülkeden 30 genç, ülkelerine ait yöresel yemek ve içecekleri tanıttı.
     AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığının (Türk Ulusal Ajansı), AB Hayat Boyu Öğrenme Grundtvig Programı kapsamında gerçekleşen kültür gecesi etkinliğinde, Çubukta 7 arkadaşın bir araya gelerek oluşturdukları Genç Turşucular grubunun Bizim Çubuk, Bizim Turşu: Gel ve Turşunu Kur ve Çubuk Turşucular ve Yaş Sebze, Meyve Üretim Kooperatifi tarafından hazırlanan Kendi Turşunu Nasıl Yaparsın- projeleri hayata geçti.
     Yıldırım Beyazıt Otağı Çadır Restoranda düzenlenen etkinlikte, İspanya, Fransa, Almanya, Polonya, Yunanistan, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Letonya, İrlanda, İtalya, Slovakya, Macaristan ve Türkiyeden 30 genç, ülkelerine ait yöresel yemekler hazırlayarak, etkinliği izleyenlere ikram etti.
     Etkinlik lideri Aslıhan Tarkan, gün içinde Çubuk turşularını öğrenen gençlerin, kendi ülkelerinin yemek ve içeceklerini tanıtacağını söyledi. Tarkan, gençlerin, Çubukun kültürel ve doğal alanlarını da gezeceğini belirterek, programın 5 gün boyunca süreceğini bildirdi.
    
     Muhabir: Hüseyin Yiğiner / Hüseyin Burak Demirer
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Çubuktaki etkinlikte 13 ülkeden gelen Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER