Çukurova sıcağına karsambaç serinliği

Çukurova sıcağına karsambaç serinliği


MERSİN (A.A) - Tarsus ilçesinde yaz aylarının vazgeçilmez serinleme tadlarından biri olan karsambaç serinlemek isteyenlerin imdadına yetişiyor.
     Alınan bilgiye göre, Toroslardan getirilen kara karıştırılan gül suyu, kızılcık, portakal şerbetinden yapılan karsambaca havaların ısınmasıyla vatandaşlar akın etmeye başladı.
     Tarsus Ulucami bahçesinde karsambaç satıcılığı yapan Hasan Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, karın keçe olarak tanımlanan kalın bir bez içerisinde Toroslardan geldiğini kızılcık, portakal şerbeti ve gül suyu katıp tabağını 1,5 TLye sattıklarını ifade etti.
     Bir kültürü devam ettirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Arslan, karsambacın yapılışını şöyle tarif etti:
     Kar, spatula ile büyükçe bir tabağın içine sıyrılıyor. Ardından içine kızılcık ve portakal şerbeti konulup karıştırarak, terbiye ediyoruz. Daha sonra tabaklara koyup, üzerine yine kızılcık, portakal şerbeti ve gül suyu ilave edip servis ediyoruz.
     Karsambaç yiyerek serinleyen Bülent Acun da sıcağı tümüyle olmasa da birazcık hafifletmenin yollarından birisinin karsambaç yemek olduğunu belirterek, Karsambaç Torosların tertemiz karından içerisine doğal tatlı güzellikler katılarak yapılan bir yiyecek. Yedikçe serinliyoruz. Serinledikçe yiyoruz. İşletmeciye teşekkür ediyoruz. Toros dağlarının serinliğini buraya taşıdığı içindiye konuştu.
     (ACE-ST)
<< Önceki Haber Çukurova sıcağına karsambaç serinliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER