Cumhurbaşkanı Gül, Afyonkarahisarda

Cumhurbaşkanı Gül, Afyonkarahisarda -Gül, Valilik ve Belediye Başkanlığını ziyaret etti (Fotoğraflı - Görüntülü)


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Afyonkarahisara gerçekleştirdiği ziyaret çerçevesinde Valilik ve Belediye Başkanlığında yetkililerden kentle ilgili bilgi aldı.
     Cumhurbaşkanı Gül, Afyonkarahisarda ilk olarak Valiliği ziyaret etti. Valilik binasına gelişinde kendisini bekleyen vatandaşların yanına giden Gül, buradakilerle selamlaştı.
     Afyon seninle gurur duyuyor sloganları, kırmızı karanfil ve alkışlarla karşılanan Güle vatandaşlardan birisi Ciğerimiz yanıyor, artık bu terör sorununu çözün diye seslendi. Gül, daha sonra Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlunun makamına geçti.
     Afyonkarahisar, Kocatepeyi bağrında barındıran, Büyük Taarruzun başladığı yer, büyük Atatürkün silah arkadaşlarıyla Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş yolunu açtığı yer. Dolayısıyla Afyonkarahisarın, Kocatepenin tarihimizde çok önemli bir yeri vardır diyen Cumhurbaşkanı Gül, Afyonkarahisarı ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
     Ziyaretinin soğuk bir kış gününe denk geldiğini, Afyonkarahisarın da soğuğuyla meşhur olduğunu söyleyen Gül, soğuk havada kendisini karşılayan vatandaşlara da teşekkür etti.
     Kentin insanlarının çok çalışkan olduğunu, özellikle son yıllarda ekonomisinin canlılığı ile Türkiyenin ve yurt dışındaki ülkelerin dikkatini çektiğini ifade eden Gül, kentin başarılarıyla gurur duyduğunu söyledi.
     Gül, siyasi hayatı boyunca defalarca geldiği kenti, bugün havadan incelediğinde çevre yolları ve imarıyla kentin gelişimini gördüğünü belirtti.
     Yapacağı ziyaretler sırasında kentle ilgili geniş bilgi alacağını dile getiren Gül, akşam yemeğinde de işadamlarıyla bir araya geleceğini bildirdi.
     Kentin canlılığının ziyareti izleyen basın mensuplarının fazlalığıyla da görüldüğünü, kentte çok sayıda yerel basın kuruluşunun bulunduğunu belirten Gül, Bugün gazeteciler için önemli bir gün, hepinizi tebrik ediyorum ve başarılar diliyorum diyerek, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı.
     Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Afyonkarahisar Valisi Balkanlıoğlu da Cumhurbaşkanı Gülün ziyareti dolayısıyla kentte 10 bin fidan dikildiğini ve 200 öğrenciye burs verildiğini kaydetti.
     Görüntü alınmasının ardından basına kapalı devam eden ziyarette, Balkanlıoğlu Güle kentle ilgili bilgi verdi.
    
     -Kentlerin gelişimi için partiler üstü dayanışma gerekli-
    
     Valiliğin ardından Belediye Başkanlığını da ziyaret eden Gül, belediyelerin çalışmalarına büyük önem verdiğini, şehirlerin güzelleşmesi ve yaşanır hale gelmesinin belediye hizmetleriyle mümkün olduğunu söyledi.
     Gül, Afyonkarahisar gibi Büyük Taarruza ev sahipliği yapmış, Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun yolunu açmış bir şehrimizin de her bakımdan örnek olması, güzel olması hepimizin arzusudur. İnanıyorum ki buranın gelişimi, imar faaliyetleri, altyapı hizmetlerine yönelik işleri, siyasetçiler, kentin ileri gelenleri el birliği içinde çok daha güzel yapacaklardır dedi.
     Kentlerin kendine özgü simgeleri bulunduğunu, hisarların ve tepelerin de Afyonkarahisarın simgesi olduğunu kaydeden Gül, bütün bunları muhafaza etmenin, imarı geliştirme yönündeki hizmetlerin en güzel şekilde yapılacağından emin olduğunu belirtti. Kentin yıllar içerisinde daha da güzelleştiğini görmekten memnuniyet duyduğunu kaydeden Gül, herkesin el birliği içerisinde şehirlerine sahip çıkması gerektiğini vurguladı.
     Gül, kentlerde hayatın en iyi şekilde sürmesi için partiler üstü dayanışmanın gerekli olduğunu da belirtti.
     Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da ziyareti için Cumhurbaşkanı Güle teşekkür ederek, kentin simgesi olan kurutulmuş haşhaş çiçekleri hediye etti.
     Gülün ziyareti anısına Afyon Kocatepe Üniversitesinde okuyan 50 öğrenciye yardımda bulunduklarını dile getiren Çoban, üniversitenin bu yıl ilk kez yabancı öğrenci kabul ettiğini, burs verilen öğrencilerden 25inin de Türk Cumhuriyetlerinden gelenler arasından seçildiğini vurguladı.
     Ziyaretin basına kapalı bölümünde Çoban, belediyenin çalışmalarıyla ilgili brifing sundu.
     Belediyeden ayrılırken kendisini bekleyenlerin yanına giden Gül, vatandaşlarla el sıkıştı.
     Gülün yaptığı ziyaretlerde, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, milletvekilleri ve Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen de hazır bulundu.
    
     Muhabir: Eda Ünlü Özen - Barış Gündoğan - Seval Güler
     Yayıncı: Selçuk Aval
<< Önceki Haber Cumhurbaşkanı Gül, Afyonkarahisarda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER