Cumhuriyet eğitim gezileri başladı

Cumhuriyet eğitim gezileri başladı -Eskişehirden 40 öğrenci Ankara, Kütahya ve Afyonkarahisar illerini gezecek


ESKİŞEHİR (A.A) - Cumhuriyet eğitim gezileri kapsamında, Eskişehirden 40 öğrenci Ankara, Kütahya ve Afyonkarahisar illerini gezecek.
     İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata, İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde öğrencileri uğurlama esnasında yaptığı konuşmada, 5-8 Ekim tarihleri arasında Eskişehirden Odunpazarı, Tepebaşı, Alpu, Beylikova, Günyüzü ve İnönü ilçelerindeki okullardan 40 öğrencinin kura ile seçilip geziye katılmaya hak kazandıklarını söyledi.
     Öğrencilerin Ankara, Afyonkarahisar ve Kütahya illerinde milli mücadelenin geçtiği yerleri gezeceklerini anlatan Ayata, şöyle konuştu:
     Eğitim gezilerinin amacı sadece turistlik bir gezi şeklinde değil, Cumhuriyetimizin kurup, bize emanet eden dedelerimizin, şehitlerimizin savaştığı yerleri de bizzat yerinde göreceksiniz. Öğretmenleriniz size rehberlik yapacak. Amacımız sizlerin bir araya gelmesi ve ülkemizin çeşitli illerini birlikte gezerek görmeniz. Ayrıca ailelerinizden ayrı bir seyahate çıkmanız sizin de kendinize olan öz güveninizi artıracaktır.
     Öğrenciler daha sonra aileleriyle vedalaşıp otobüsteki kontrollerin ardından yola çıktı.
     Her yıl Ekim ayı içerisinde gerçekleştirilen ve Türkiyenin çeşitli illerinden gelen öğrencileri buluşturan Cumhuriyet eğitim gezileri, katılımcıların birbiriyle tanışım kaynaşmasına imkan sağlıyor.
    
     Muhabir: Fatih Doğan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Cumhuriyet eğitim gezileri başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER