5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü

5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü -Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Akyıldız: -Türkiyede öğretmenler, diğer ülkelerdeki meslektaşlarına göre daha fazla çalışmaktadır


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Ömer Akyıldız, Türkiyede öğretmenlerin, diğer ülkelerdeki meslektaşlarına göre daha fazla çalıştığını savundu.
     Akyıldız, 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, 5 Ekim tarihinin 1994 yılından bu yana Dünya Öğretmenler Günü olarak kutlandığını hatırlattı.
     Bu günü, tüm eğitim ve bilimcilerin uluslararası alanda birlik, dayanışma ve örgütlü mücadelesinin simgesi olarak kabul ettiklerini belirten Akyıldız, şunları kaydetti:
     Türkiyede eğitim sisteminin sorunları, öğretmenler ve diğer eğitimcileri, diğer ülkelerdeki meslektaşlarına göre daha fazla olumsuz etkiliyor. Türkiyede öğretmenler, yıllardır karşı karşıya oldukları güçlükleri ve hangi koşullarda çalışmak zorunda olduklarını, çalışma şartları Türkiye ile benzer sosyo-ekonomik koşullara sahip ülkelerin öğretmenleriyle kıyaslamaktır. Türkiyedeki öğretmenler, diğer ülkelerle kıyaslandığında toplumsal statüleri, ekonomik, sosyal ve özlük hakları açısından oldukça geri durumdadır. Türkiyede öğretmenler, diğer ülkelerdeki meslektaşlarına göre daha fazla çalışmaktadır.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER