Cumhuriyetimiz 89 yaşında

Cumhuriyetimiz 89 yaşında -Ordu Valisi Düzgün: Cumhuriyetimizi tam bağımsız, güçlü ve demokrasi içinde yaşayan bir dünya devleti olarak sürekli kılmak için bugün hepimize büyük sorumluluklar ve görevler düşmekte (Fot


ORDU (A.A) - Ordu Valisi Orhan Düzgün, Cumhuriyetimizi tam bağımsız, güçlü ve demokrasi içinde yaşayan bir dünya devleti olarak sürekli kılmak için bugün hepimize büyük sorumluluklar ve görevler düşmekte dedi.
     Orduda Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen kutlama programı, Ordu Lisesi önünde gerçekleştirildi. Tören, Vali Düzgün, Garnizon Komutanı Albay Şeref Çakmak ve Belediye Başkanı Seyit Torunun katılımcıları selamlamasıyla başladı.
     Vali Düzgün, törendeki konuşmasında, Cumhuriyet Bayramını büyük bir coşkuyla kutlamanın onur ve kıvancını yaşadıklarını belirterek, Tarihte eşine az rastlanan büyük bir zaferle sonuçlanan Kurtuluş Savaşımızı güçlü bir devletle ve Cumhuriyet yönetimiyle taçlandırışımızın üzerinden tam 89 yıl geçti diye konuştu.
     Düzgün, şunları kaydetti:
     Bağımsız ve müstakil yaşama arzusuyla elde edilen bu büyük zaferi sürekli hale getirmek isteyen ve hedefi en baştan tam bağımsızlık, muasır medeniyetler seviyesini aşma olarak belirleyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu hedeflere ancak cumhuriyet ve demokrasiyle varılabileceğini görmüştür. Cumhuriyetimizi tam bağımsız, güçlü ve demokrasi içinde yaşayan bir dünya devleti olarak sürekli kılmak için bugün hepimize büyük sorumluluklar ve görevler düşmekte.
     Programda, öğrenciler tarafından kompozisyon ve şiirler okundu, 29 Ekim Cumhuriyet Kupası spor yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyelerince verildi.
     Ordu Belediye Konservatuvarı halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından program tören geçişiyle sona erdi.
    
     Muhabir: Eyüp Elevülü
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Cumhuriyetimiz 89 yaşında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER