Cumhuriyetimiz 89 yaşında

Cumhuriyetimiz 89 yaşında -29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Osmaniyede düzenlenen törenle kutlandı


OSMANİYE (A.A) - 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Osmaniyede düzenlenen törenle kutlandı.
     Osmaniye Valiliğinde başlayan kutlamalar kapsamında Vali Celalettin Cerrah, sabah saatlerinde Atatürk Anıtına çelenk bıraktı. Vali Cerrah, şeref defterini imzaladıktan sonra makamında tebrikleri kabul etti.
     Vali Cerrah, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Ersin Kaya ve Belediye Başkanı Kadir Kara, 7 Ocak Şehir Stadında devam eden törenler kapsamında vatandaşların bayramını kutladı.
     Cerrah, törende yaptığı konuşmada, TBMM açıldığı gün Gazi Mustafa Kemal Atatürkün Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir diyerek, Türk milletinin karakterine en uygun yönetime işaret ettiğini belirtti.
     Cumhuriyeti ayakta tutan kuvvetin, milletin kendisi olduğuna dikkati çeken Cerrah, Türk milleti, Cumhuriyeti benimsemiş ve bütün değerlerine sımsıkı sarılmıştır. Cumhuriyetin değerleri neticesinde bu ülkede yaşayan herkes hürdür, birinci sınıf vatandaştır. Herkes, aynı geçmişi ve ortak bir geleceği paylaşmaktadır. Devlet halkın devletidir, üstün irade ve her türlü yönetim yetkisinin kaynağı millet iradesidir. Türk milleti bu günlere nasıl geldiğini unutmayacak. Aydınlık geleceğine sımsıkı sarılarak, uygar dünyanın onurlu bir üyesi olmak için verdiği kararlı mücadeleyi sonuna kadar sürdürecektir dedi.
     Cerrah, değişimleri doğru algılayan, bilgi çağının koşullarını karşılayabilecek donanımı edinmiş nitelikli insan gücüne sahip ülkelerin ve bu ülkelerin insanlarının günümüz dünyasında söz sahibi olduğunu vurguladı.
     Programda, şiirler okundu, halk oyunları ekibi ve mehteran takımı gösteri sundu. Sosyal, kültürel ve sportif yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verildiği program, okul öğrencilerinin tören geçişi ile sona erdi.
    
     Muhabir: Ümit Kahrıman / Mutlu Bozdağ / Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı:Ömer Erim Baştimar
<< Önceki Haber Cumhuriyetimiz 89 yaşında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER