Cumhuriyetimiz 89 yaşında

Cumhuriyetimiz 89 yaşında -29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Yozgatta törenle kutlandı -Vali Yazıcı: Bugün Cumhuriyetin ilan edildiği, egemenliğin kaynağının millete ait olduğunu ifade eden devlet sistemi demokrasinin kabul edildiği bir g


YOZGAT (A.A) - 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Yozgatta düzenlenen törenlerle kutlandı.
     Vali Abdulkadir Yazıcının makamında tebrikleri kabulü ile başlayan kutlama etkinlikleri, Cumhuriyet Meydanındaki törenle devam etti.
     Yazıcı, Belediye Başkanı Yusuf Başer ve İl Jandarma Komutanı Albay Recep Yalçınkayanın vatandaşların bayramını kutlamasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.
     Vali Yazıcı, törende yaptığı konuşmada, bugünün, mazisi şan ve şerefle dolu Türk milletinin işgalci güçlere göğsünü siper edip, istiklal mücadelesi verişi ve yeniden devlet olma azmini gösterdiği gün olduğunu belirterek, şunları söyledi:
     Bugün, Cumhuriyetin ilan edildiği, egemenliğin kaynağının millete ait olduğunu ifade eden devlet sistemi demokrasinin kabul edildiği bir gündür. Bu anlamlı günde Cumhuriyetimizin kurucusu büyük komutan Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere İstiklal Savaşı kahramanlarımızı, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle anıyoruz. Dün Cumhuriyeti kurarken olduğu gibi bugün de Cumhuriyetin bekası, şanlı bayrağımızın izzet ve vakarı için yurdun her tarafında hizmete koşan, bu uğurda şehit ve gazi olan Bozok Yaylasının güzel evlatlarını, rahmet, minnet ve şükranla yad ediyoruz.
     Tören, Yazıcının konuşmasının ardından yapılan geçit töreni ile sona erdi.
    
     Muhabir: Ömer Sarı / Mustafa Yıldız
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Cumhuriyetimiz 89 yaşında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER