Cumhuriyetimiz 89 yaşında

Cumhuriyetimiz 89 yaşında -Burdurda, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla CHP İl Başkanlığınca Atatürk Anıtına çelenk konuldu


BURDUR (A.A) - Burdurda, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla CHP İl Başkanlığınca Atatürk Anıtına çelenk konuldu.
     Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törene CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, CHP İl Başkanı Süleyman Erman, Merkez İlçe Başkanı Barış Ayten ve partililer katıldı.
     İl Başkanı Süleyman Erman, yaptığı konuşmada, Gazi Mustafa Kemal Atatürkün Türk milletine eşsiz bir armağanını olan Cumhuriyetin ilanının 89. yılını kutlamanın mutluluğu ve heyecanı içerisinde olduklarını söyledi.
     Yasaklara, engellere, dur demelere rağmen kutlamanın mutluluğunu ayrıca yaşadıklarını ifade eden Erman, Cumhuriyetin Türk milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez değer olduğunu kaydetti.
     Cumhuriyetin Türkiye için sadece bir yönetim şekli olmadığını, aynı zamanda tarihin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi olduğunu dile getiren Erman, Cumhuriyetin getirdiği çağdaş açılımlarla Türk insanının ufkunu genişlediğini ve ekonomik sosyal ve siyasal hayatın görülmemiş bir dinamizm kazandığını ifade etti.
     Erman, Cumhuriyetimizin 89 yıllık öyküsünün bir başarı, uygarlaşma öyküsü olduğunu vurgulayarak, Cumhuriyetin başarıları ile haklı bir gurur yaşıyoruz. Cumhuriyet sayesinde bugün Türkiye, İslam dünyasında tek laik ve demokratik ülkedir dedi.
     Partililer, 10. Yıl Marşını söyledikten sonra dağıldı.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Cumhuriyetimiz 89 yaşında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER