Cumhuriyetimiz 89 yaşında

Cumhuriyetimiz 89 yaşında -Cumhuriyet Bayramı, başkentte konserler ve fener alayıyla kutlandı


ANKARA (A.A) - Cumhuriyetin 89. yıl dönümü, başkentte konserler ve fener alayıyla kutlandı.
     Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğünün Türk Halk Müziği ve Klasik Türk Müziği koroları, Ulus Heykel Meydanında konser verdi. Konserde, Devlet Halk Dansları Topluluğu da folklor gösterisi sundu.
     Ankara Devlet Opera ve Balesi, Bilkent Senfoni Orkestrası eşliğinde, Cumhuriyet Bayramı Konseri gerçekleştirdi. Opera Sahnesindeki konserde, Cumhuriyet ve Kurtuluş adlı filmlerden süitler seslendirildi.
     Büyükşehir Belediyesinin Gençlik Parkında düzenlediği kutlamalar kapsamında ise Alişan sahne aldı. Sanatçı, beğenilen eserlerinin yanı sıra türkü ve oyun havalarına da yer verdiği repertuvarıyla başkentlilere keyifli anlar yaşattı.
     Etkinlikte konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankaranın Avrupada verilen 4 önemli ödülü birden alan üç kentten biri olduğunu belirterek, ödül alan diğer kentlerin ise Lahey ve Viyana olduğunu ifade etti. Gökçek, Ama diğerleri 25 senede almışlar, biz 8 senede aldık. Bu ödüller de cumhuriyet Türkiyesinin, Ankarasının nereye geldiğini çok net gösteriyor. İnşallah cumhuriyetimiz çok daha güçlü hale gelecek diye konuştu.
     Halk oyunları gösterilerinin de sunulduğu kutlama, ışık, su ve havai fişek gösterileriyle sona erdi.
    
     -Birinci Meclis önünde fener alayı-
    
     Cumhuriyet Bayramı, Birinci Meclis önünde düzenlenen, fener alayıyla da kutlandı.
     CHP İl Başkanlığının düzenlediği fener alayına ellerinde meşalelerle katılan vatandaşlar, Anıtkabirden Ulustaki 1. TBMM binasına yürüdü.
     Burada İstiklal Marşı okuyan grup, slogan ve alkışlarla Cumhuriyet Bayramını kutladı.
     Fener alayına CHP Ankara İl Başkanı Zeki Alçın, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, CHP milletvekilleri İzzet Çetin, İlhan Cihaner, Aykut Erdoğdu, Mevlüt Dudu ile CHP Parti Meclisi, kadın ve gençlik kolları üyeleri katıldı.
     Grup, Bülent Tanıkın konuşmasının ardından dağıldı.
    
     Muhabir: Tuğba Özgür Durmaz
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Cumhuriyetimiz 89 yaşında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER