Cumhuriyetimiz 89 yaşında

Cumhuriyetimiz 89 yaşında -Denizlide Cumhuriyet resepsiyonu düzenlendi


DENİZLİ (A.A) - Cumhuriyetin kuruluşunun 89. yıldönümü dolayısıyla Denizli Valiliği tarafından Cumhuriyet resepsiyonu verildi.
     Denizli Valisi Abdülkadir Demir ve eşi Nurtaç Demir, Anemon Otelinde düzenlenen resepsiyon öncesi konukları kapıda karşılayarak Cumhuriyet Bayramını kutladı.
     Vali Demir, resepsiyonda yaptığı konuşmada, Büyük Atatürkün Cumhuriyetle ilgili en güzel sözlerinden birisinin Benim naçiz vücudum bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır olduğunu belirterek, şöyle dedi:
     Bugün, daha doğrusu iki gündür, belki bir haftadır Denizlide bu sözün ne denli gerçek olduğunu birlikte yaşadık. Şu anda Denizlide 20-25 bin genç Delikliçınar Meydanındaki konserde bütün coşkuyla Cumhuriyeti kutluyorlar. Bugün Gazi Bulvarı ve vilayet önünde inanın göz yaşartacak tablolarla birlikteydik. Bu şehir her güzellikte önder olduğu gibi Cumhuriyet Bayramının nasıl kutlanacağını bu hafta içerisinde tüm Türkiyeye gösterdi. Biz bu şehrin büyüklüğüne, insanların yüreklerinin yüceliğine inanan yöneticileriz. Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun.
     Vali Demir, gaziler, şehit aileleri ve protokol üyeleri ile birlikte pasta kesti. Resepsiyonda, Denizlili ressam Yaşar Çallı, yapmış olduğu Atatürk portresi tablosunu Vali Demire takdim etti.
     Resepsiyona, AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Memduh Hakbilen, Belediye Başkanı Osman Zolan, Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Alkan, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, ile davetliler katıldı.
    
     Muhabir: Mustafa Dermencioğlu / Hüseyin Bağış
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Cumhuriyetimiz 89 yaşında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER