Dağcılık

Dağcılık -Spor Tırmanış Büyükler Lider Türkiye Şampiyonası, Erzurumda başladı


ERZURUM (A.A) - Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) ile Atatürk Üniversitesi tarafından düzenlenen Spor Tırmanış Büyükler Lider Türkiye Şampiyonası 11 ilden 18 sporcunun katılımıyla başladı.
     Atatürk Üniversitesi yerleşkesinde düzenlenen şampiyonanın açılış törenine, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Samih Diyarbakır, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca, sporcular ve vatandaşlar katıldı.
     Şampiyonaya İstanbul, Rize, Adana, Elazığ, Bursa, İzmir, Gaziantep, Osmaniye, Artvin, Eskişehir ve Samsundan 7si kadın toplam 18 sporcu katıldı.
     Federasyon Başkanı Karaca AA muhabirine, şampiyonanın iki gün süreceğini belirterek, yarışmaya 11 ilden 18 sporcunun katıldığını söyledi.
     Yarışmada dereceye giren sporculara kupa, madalya ve şilt verileceğini belirten Karaca, Daha sonraki dönemde de yurt dışına gidecek kafilelerimizde seçme yapılırken, bu yıl yapılan yarışlarda arkadaşlarımızın başarısı dikkate alınacak ve bunlar arasında yeni bir seçme yapılıp milli takım oluşturulacak dedi.
     Spor Tırmanış Büyükler Lider Türkiye Şampiyonası yarın sona erecek.
    
     Muhabir: Sagip Sezginer / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Hüseyin Doğru

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER