Dağdibi Köyü Sulama Göleti tamamlandı

Dağdibi Köyü Sulama Göleti tamamlandı


BURSA (A.A) - Kelese bağlı köylere hizmet vermek için 11 yıl önce temeli atılan Dağdibi Köyü Sulama Göletinin tamamlandığı bildirildi.
     Baraklı, Pınarcık, Dağdibi, Epçeler, Büyük Deliller ve Küçük Deliller köylerine hizmet vermek üzere yapımına 1998 yılında başlanan, fakat 2009a gelindiğinde sadece yüzde 25lik kısmı tamamlanan gölet, son 3 yılda çalışmalar hızlandırılarak bitirildi. 52 metre derinlikte olan ve 1400 metreküp su tutan göletten 6 köye su verileceği belirtildi.
     Dağdibi Köyü Muhtarı Ali Gökalp, muhtarlık görevine 2009 yılının mart ayında başladığını belirterek, O tarihte sulama göletimizin yüzde 25lik kısmı tamamlanmıştı. 1998 yılında yapımına başlanan gölet inşaatının 11 yılda yüzde 25i yapılırken, kalan kısmının da 33 yılda tamamlanacağını tahmin ediyordum. Düşüncelerimi ilgili mercilere anlattım, fakat son 3 yılda yapılanlar beni ve bütün köyleri yanılttı dedi.
     Suya kavuşacak olmanın heyecanını yaşayan köylüler ise sulu tarıma geçilmesiyle beraber yetiştirdikleri mahsullerin cinslerinin değişeceğini, verimin artacağını ve daha fazla gelir elde edeceklerini belirtti.
    
     Muhabir: Osman Sak / Umut Özgan
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber Dağdibi Köyü Sulama Göleti tamamlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER