Dalış rekorunu paletsiz deneyecek

Dalış rekorunu paletsiz deneyecek -Çıldır Gölünde yapmayı planladığı 131 metre serbest dalış denemesini iptal eden Dünya Serbest Dalış Rekortmeni Ulusoy, gölde 110 metreyi paletsiz aşmayı planlıyor -Ulusoy: Şimdiye kadar ki planı


ARDAHAN (A.A) - Çıldır Gölünde yapmayı planladığı 131 metre serbest dalış denemesini iptal eden Dünya Serbest Dalış Rekortmeni Devrim Cenk Ulusoy, gölde 110 metreyi paletsiz aşmayı planlıyor.
     Ulusoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5 şubat tarihinden itibaren Çıldır Gölü üzerinde 131 metre yatay dalış rekorunu kırmak için çalışma yaptığını belirterek, sudaki görüntü yetersizliği ve havadaki olumsuzluk dolayısıyla söz konusu paletli dalış denemesini iptal ettiğini söyledi.
     Çıldır Gölünün tüm zorluklarını aşıp, bir şekilde rekor denemesini yapacağını ifade eden Ulusoy, buzda görüntü bulunmadığını ifade ederek, 131 metre yatay, yani paletli dalışımızı iptal ettik. Ancak bu her şey bitti anlamına gelmiyor. Bu günden itibaren, ipe tutunarak, paletsiz dalış denemesinin antrenmanlarına başlayacağım. Görüntünün olmadığı suda ancak böyle bir rekor kırılır. Bu denememle 110 metreyi aşacağız. Çünkü dünya rekoru 110 metre paletli olarak kırılmış. Ben 110 metreyi paletsiz aşacağım dedi.
     Ulusoy, bu rekor denemesinin dünyada yapıldığını anımsatarak, şunları kaydetti:
     Biz Türkiyede gerçekleştireceğiz. Diğerinden farklı. Çıldır Gölünden eli boş dönemem. Bir şekilde burada bu başarı sağlanacak. Paletsiz rekor dalışını da 24 şubatta yapacağım. Çıldır Gölünün suyunda yapılacak bir milimlik açı hatası büyük bir tehlikeye yol açabilir. Öyle bir hata yaptığınız anda nereden çıkacağınız belli olmaz. Çıldır Gölünde onu bizzat gördüm. Yarım metre görüntü yok. Fener bile yetersiz.
     Göldeki karanlığa bağlı yüksek risk nedeniyle paletli dalış denemesinden vazgeçtiğini belirten Ulusoy İpe tutunarak yani paletsiz, el ve bilek gücü ile rekor kıracağız. Hazırlıklarımızı buna göre yapacağız. Şimdiye kadarki planımız, paletli olarak rekor kırmaktı. Ama şartların olumsuzluğundan dolayı şimdi paletsiz kırmayı hedefliyoruz. Çıldır Gölünde harcadığım zamanımın boşa gitmemesi için bir şekilde rekor kırılacak.
    
     Muhabir: Günay Nuh / Çağlar Sefertaş
     Yayıncı: Zekeriya Kaya
<< Önceki Haber Dalış rekorunu paletsiz deneyecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER