Danimarkadan gelen heyet, Belediye Başkanı Külcüyü

Danimarkadan gelen heyet, Belediye Başkanı Külcüyü ziyaret etti


ÇORUM (A.A) - Danimarkadan gelen heyet, Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcüyü ziyaret etti.
     Aralarında Danimarka Sosyal İşler Bakanlığı Proje Müdürü Ea Nielsen, Danimarka Sosyal İşler Bakanlığı Sosyal Komisyon Başkanı Hüseyin Araç ve Danimarka Belediyeler Birliği Temsilcisi Anne Marie Frederiksenin bulunduğu heyeti makamında ağırlayan Başkan Külcü, belediye faaliyetleri ile ilgili bilgilendirmede bulundu.
     Danimarka Sosyal İşler Bakanlığı Proje Müdürü Ea Nielsen, Danimarkadan Türkiyeye kesin dönüş yapan ailelerin durumlarını görmek için Türkiyede bulunduklarını söyledi.
     Söz konusu ailelerin sıkıntı çekmemeleri adına bir defaya mahsus maddi destekte bulunmayı amaçladıklarını ifade eden Nielsen, "Türkler bizlere çalışarak çok yardımcı oldu, olmaya da devam ediyor. Bizler de bu yardımların karşılığını vermeye çalışıyoruz. Bu şehirde güzel dostluklar edindik" dedi.
     Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Çorumun insanlığın en eski yerleşim yerlerinden birisi olduğunu söyledi.
     Türkiyenin çok köklü gelenekleri olan bir devlet olduğunu dile getiren Başkan Külcü, "Danimarkadan dönmek isteyen tüm hemşehrilerimiz başımızın tacıdır. Türkiye son 10 yılda büyük bir yol kat etti. Sağlıkta, sanayide, eğitim ve sosyal yaşamda vatandaşlarımızın refah seviyesi çok yükseldi. Genelde hükümetimiz ve yerelde ise bizler elimizden geleni yapmaya gayret ediyoruz" diye konuştu.
<< Önceki Haber Danimarkadan gelen heyet, Belediye Başkanı Külcüyü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER