Danıştayın başörtüsü kararı

Danıştayın başörtüsü kararı -Gümüşhane Bayburt Bölge Baro Başkanı Taştan: Danıştayın başörtüsü ile ilgili vermiş olduğu yürütmeyi durdurma kararını olumlu karşılıyoruz


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhane Bayburt Bölge Baro Başkanı İsmail Taştan, Danıştayın başörtüsü ile ilgili verdiği yürütmeyi durdurma kararını olumlu karşıladıklarını bildirdi.
     Taştan, yaptığı yazılı açıklamada, Danıştay 8. Dairesinin, Türkiye Barolar Birliğinin meslek kurallarında yer alan avukatların başları açık görev yapacaklarına ilişkin düzenlemenin yürütmesini durdurduğunu anımsattı.
     Danıştayın başörtüsü ile ilgili vermiş olduğu yürütmeyi durdurma kararını olumlu karşıladıklarını belirten Taştan, şöyle devam etti:
     Bu karar yeterli, nihai bir karar değildir. Mahkeme sonucunda verilecek karar daha önemlidir. Her şeyden önemlisi hak ve özgürlükler önündeki engellerin yasalar ile kaldırılması gerekir. En başta anayasal düzenleme yapılması uygun olacaktır.
     Baro olarak daima özgürlüklerden yana olduklarını, özgürlüklerin, pozitif yasaların tamamını desteklediklerini kaydeden Taştan, şunları söyledi:
     Bir mahkeme kararıyla değil anayasayla bu konu daha sağlam bir zemine oturtulmalıdır. Halkımızın siyasilerden beklentisi de budur. Toplumun konsensüsünü sağlayan mukavele olan anayasanın vatandaşlarının hak ve özgürlüklerini, din ve vicdan hürriyetini bir başkasının hayatına müdahale etmeyecek ölçüde genel bir düzenleme ile çözüme kavuşturması gerekmektedir. Aksi halde muğlak değerlendirmeler uygulamanın her yöne çekilmesine sebep olacaktır. Uygulayıcının zihniyetine göre farklı uygulamalar olacaktır. Hayatın bu alanında farklı uygulamalarla toplumsal çatışma ortamına zemin hazırlanmış olacağı kanaatindeyiz. Bu nedenle bir an önce sivil anayasa hazırlanmalı, hak ve özgürlükler teminat altına alınarak toplumsal barış istikrara kavuşturulmalıdır. Ayrıca tüm kamusal alanlarda da başörtüsü serbestliği sağlanmalıdır. Toplumsal barış için bu elzemdir.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Danıştayın başörtüsü kararı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER