Darendenin 2 minareli ilk camisi ibadete

Darendenin 2 minareli ilk camisi ibadete açıldı


MALATYA (A.A) - Darende ilçesinin 2 minareli ilk camisi olan Hacı Bekir Camisi, ibadete açıldı. Caminin halılarının serilmesinin ardından ilk defa cemaatle öğle namazı kılındı.
     Darende Müftüsü Ahmet Varol, ramazan arifesinde tamamlanan camiyi gezerek, dernek başkanı Adil Sönmezler ve dernek yönetim kurulu üyesi Cemal Başpınardan bilgi aldı.
     İlçenin en yoğun ikamet alanının olduğu Heyiketeği mahallesinde yapımı tamamlanan Hacı Bekir Camisinin ramazan ayıyla ibadete açılmasının sevincini yaşadıklarını belirten Varol, şunları kaydetti:
     Camimiz, kubbeli ve iki minareli olarak inşa edilmiştir. Darendenin ilk 2 minareli camisi olması ve ramazan ayının başlaması nedeniyle ilçede ilk defa mahya asılacak. Yapımı tamamlanan mahya birkaç gün içerisinde minareler arasına monte edilecek. 2 katlı olan camimizde aynı andan yaklaşık 750 vatandaşımız ibadet edebilecek. Alt katı Kuran kursu olan camimizin içerisindeki çekme katta kadınların ibadet etmeleri için düzenlendi.
     Caminin hayırlı olmasını dileyen Varol, camide ramazan ayı boyunca teravih namazlarının hatimle kılınacağını belirtti.
     Dernek Başkanı Adil Sönmezler de 1 milyon 500 bin liraya mal olan caminin yapımına destek olan herkese minnet borçlu olduklarını söyledi.
     Alttan ısıtmalı olarak yapılan, çinileri, süslemeleri, halısı ve birçok ihtiyacı tamamlanan caminin sadece çevre düzenlemesinin devam ettiğini dile getiren Sönmezler, Abdest alma yerleri ve lavabolar da tamamlanıyor, inşallah bir ay içerisinde tamamen çalışmalar bitecektir. Ramazan ayına yetişmesi ve çevredeki insanların mağdur olmaması için içerisini bitirerek ibadete açtık dedi.
    
     Muhabir: Aslan Tektaş / Tuba Karahan
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Darendenin 2 minareli ilk camisi ibadete Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER