DDTden Sevgililer Günü sürprizi

DDTden Sevgililer Günü sürprizi -Diyarbakır DT, sezonun üçüncü yeni oyunu olarak hazırladığı Tom, Dick ve Harry ile seyircisine sürpriz yapacak -Oyun, Devlet Tiyatrolarında ilk kez sahnelenecek -DDT Müdürü Gökhan:


DİYARBAKIR (A.A) - Meral Özdemir - Diyarbakır Devlet Tiyatrosu (DDT), yeni oyunu Tom, Dick ve Harry ile Sevgililer Gününde seyircisine sürpriz yapacak.
     DDT, büyük ilgiyle izlenen Sadık Şendilin yazdığı, Volkan Özgömeçin yönettiği Kanlı Nigar ile Sırp yazar Duşan Kovaçeviçin yazdığı, Bilge Eminin oyunlaştırdığı, Engin Altan Düzyatanın yönettiği Dar Ayakkabıyla Yaşamak oyunlarının ardından, seyircisine bol kahkaha vaat ettiği yeni oyunu Tom, Dick ve Harryi tiyatroseverlerle buluşturmanın heyecanını yaşıyor.
     Diyarbakırda sosyal hayatın vazgeçilmezi olan DDT, Ray Cooney ve Michael Cooneyin yazdığı, Özgür Özduralın çevirisini yaptığı, M. Lebip Gökhanın yönettiği ve Devlet Tiyatrolarında ilk kez sahnelenecek oyunuyla Sevgililer Gününde bir kez daha seyircisinin yüzünü gülümsetecek.
     DDT Müdürü ve oyunun yönetmeni Lebip Gökhan AA muhabirine yaptığı açıklamada, sezonu Kanlı Nigar ile yaptıklarını, oyunun seyirciyle çok güzel bir buluşma sağladığını ifade etti.
     Oyunun hala seyirciden yoğun talep gördüğünü, birçok yerleşim yerine de turneye gittiklerini belirten Gökhan, daha sonra da Dar Ayakkabı ile Yaşamak oyunuyla tiyatroseverleri selamladıklarını anlattı.
     Gökhan, geleneksel ve modern tiyatro ögelerini temsil eden oyunlarla seyircisini farklı lezzetlerle buluşturmayı istediklerini belirterek, sezonun üçüncü yeni oyunu olarak ise Ray Cooney ile Michael Cooneyin birlikte yazdığı Tom, Dick ve Harry adlı vodvil tarzındaki oyunu sahneleyeceklerini bildirdi.
    
     -Oyunun her anı dolu ve temposu çok yüksek-
    
     Toplumsal sorunları mizahi bir yaklaşımla hicveden vodvilin genellikle hızlı bir temposu bulunduğunu, oyunlarının da bu tarzda yazılmış çok iyi bir metin olduğunu vurgulayan Gökhan, Oyunun her anı dolu ve temposu çok yüksek. Bu tempo içinde 3 kardeşin başından geçenler aktarılıyor. Çok sevimli bir komedi. Oyunun seyirciyle iyi buluşacağına inanıyorum. Bu güzel komediye bütün izleyicilerimizi bekliyoruz. Enerjisi yüksek, tempolu ve kaliteli oyunda mutlaka her seyirci ufacık da olsa kendinden bir şey bulacaktır. Bulmasa bile her seyirci oyundan tebessümle ayrılacak dedi.
     Gökhan, Devlet Tiyatrolarında ilk kez sergilenecek oyunlarıyla Sevgililer Gününde seyircilerine sürpriz yapmak istediklerini ifade ederek, oyunun konusunu şöyle anlattı:
     Tom ve Lindanın kusursuz evliliklerindeki tek eksikleri çocuktur. Çocuk sahibi olabilmeleri, evlat edinme ajansından gelecek müdüre bağlıdır ve tam da o gün Tomun iki erkek kardeşi her şeyin karışmasına neden olur. Harry evin değerini düşürüp, çiftin evi satın almalarını sağlamak için bahçeye kadavra gömmeyi planlarken, Dick evi kaçak göçmenlerle doldurur ve karmaşık bir serüven başlar.
     Fatih Yurdakul, Kerem Corogil, Serkan Ekşioğlu, İrem Yurdakul, Pelin Tozkoparan, Mustafa Turan, Birce Birsel Çağlar, Sevi Demirçivi ve Murat Bayrakın rol aldığı oyunun, yarın Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi Orhan Asena Sahnesinde saat 20.00de prömiyeri yapılacak.
    
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber DDTden Sevgililer Günü sürprizi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER