Dedesinin vasiyetini yerine getirdi

Dedesinin vasiyetini yerine getirdi -Atinadan yola çıkan Yunanlı genç, dedesinin doğduğu toprakları ziyaret etmek için bisikletle yaklaşık 2 bin 400 kilometre yol katederek Trabzona ulaştı


KASTAMONU (A.A) - Atinadan yola çıkan Yunangenç, dedesinin doğduğu toprakları ziyaret etmek için bisikletle yaklaşık 2 bin 400 kilometre yol katederek Trabzona ulaştı.
     Trabzonda bir hafta konaklayan Vasilis Kariofillidis (26) dönüş yolunda İneboluda konakladı. Geceyi İnebolu Öğretmenevinde geçiren Kariofillidis, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 38 gün önce Atina Olimpiyat Stadından bisikletle Trabzona gitmek üzere yola çıktım. Türkiyeye İpsala sınır kapısından giriş yaptım dedi.
     Dedesine verdiği sözü tutmak için bisikletle bu geziye çıktığını anlatan Kariofillidis, şunları söyledi:
     Bu sözümü tuttuğum için Tanrıya duacıyım. Yolculuk boyunca yaklaşık 4 bin 500 kilometre yol kat edeceğim. Trabzonda turizm rehberi Mehmet Küçükün evinde bir hafta kaldım. Böylece hem atalarımın yaşadığı toprakları gördüm. Hem de Türk-Yunan dostluğuna katkı sağlamış oldum.
     İstanbul, Bolu, Gerede, Amasya, Samsun güzergahını kullanarak Trabzona ulaşmayı başardığını ifade eden Kariofillidis, dönüşte ise Kastamonu, Araç, Karabük, Gerede, İstanbul güzergahını kullanacağını kaydetti.
    
     Muhabir: Celal Bekiroğlu
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Dedesinin vasiyetini yerine getirdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER