Deliklitaş Sarıkaya Kültür Snat ve Kiraz

Deliklitaş Sarıkaya Kültür Snat ve Kiraz Festivali yapıldı


BURDUR (A.A) - Ağlasun ilçesine bağlı Yeşilbaşköy beldesinde Deliklitaş Sarıkaya Kültür Sanat ve Kiraz Festivali yapıldı.
     Yeşilbaşköyün Napolyon kirazının tanıtımı amacıyla düzenlenen festivale, Burdur Valisi Süleyman Tapsız, Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Ağlasun Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, ilçe ve belde başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.
     Etkinlikte konuşan Vali Tapsız, şenliklerin ve festivallerin bölgede yaşayan insanlara ve bölgenin tanıtımına büyük fayda sağladığını vurguladı. Birlik ve beraberliğin daha da pekişmesinin bu tür etkinliklerle sağlanabileceğini ifade eden Tapsız, Yeşilbaşköy, insana huzur veren bin bir doğa güzellikleri ile bezenmiş bir beldedir. Bir çok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Tarihin derinliklerinden aldığı güzellikleriyle, kirazıyla, gülüyle, pırıl pırıl akan buz gibi sularıyla ve yaylalarıyla güzel bir beldemizdir dedi.
     Vali Tapsız, güzel bir coğrafyada yaşanıldığına işaret ederek, bu güzelliklerin farkına varmanın ve onları bozulmadan gelecek kuşaklara aktarmanın, aynı zamanda da bu güzellikleri paylaşmanın çok öneli olduğunu dile getirdi.
     Yeşilbaşköy Belediye Başkanı Hüseyin Akıncı ise beldede önemli gelişmeler yaşandığını, 110 kişinin çalıştığı sırma fabrikasının yapıldığını ve bu sayede beldedeki işsizlik sorununun çözüldüğünü bildirdi.
     Festivalde en iyi ve kaliteli kiraz yetiştiren çiftçilere Vali Tapsız tarafından ödülleri verildi. Festivale gelenler, Erkan Yeşilyurt, Sebile Can, Yusuf Saral ve Gönül Ateşin söyledikleri parçalarla eğlendi.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Deliklitaş Sarıkaya Kültür Snat ve Kiraz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER