Denizlide hemşireyi darp iddiası

Denizlide hemşireyi darp iddiası -Denizli İl Sağlık Müdürü Dr. Erdoğan Taş: Hasta tedavisi sırasında personele yönelik yapılan bu şiddet eylemi, gerekçesi ne olursa olsun asla kabul edilemez


DENİZLİ (A.A) - Denizli İl Sağlık Müdürü Dr. Erdoğan Taş, hasta tedavisi sırasında personele yönelik şiddet eyleminin, gerekçesi ne olursa olsun asla kabul edilemeyeceğini bildirdi.
     Taş, yaptığı yazılı açıklamada, Denizli Devlet Hastanesi Çocuk Servisinde görevli sağlık personelinin bir hasta yakını tarafından sözlü ve fiziksel şiddete maruz kaldığını hatırlattı.
     Çocuk servisinde hasta tedavisi sırasında personele yönelik yapılan bu şiddet eyleminin, gerekçesi ne olursa olsun asla kabul edilemeyeceğini vurgulayan Taş, şunları kaydetti:
     Bakanlığımız tarafından bu tür şiddet eylemlerine karşı hukuki, idari ve yapısal tedbirler artarak devam etmektedir. Bu kapsamda yürürlüğe giren Alo 113 Beyaz Kod uygulamasında kayıtlara geçen bu olay adli mercilere intikal etmiştir. Ayrıca Müdürlüğümüz Hukuk Bürosu tarafından personelimize hukuki destek de verilmektedir.
     İnsan sağlığının korunması ve hayatının devamı için zaman ve mesai mefhumu gözetmeksizin, 7 gün 24 saat özveri ile görevini ifa eden sağlık çalışanlarının şiddet eylemlerine maruz kalması son derece üzüntü vericidir. Bu tür üzücü olayların bir daha yaşanmaması için bütün kesimlerin üzerine düşen görevi yerine getireceğine inanıyor, hastanede tedavi gören sağlık personelimize acil şifalar diliyorum.
     Devlet Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Kliniğinde çalışan hemşire E.K, çocuk servisinde yatan bir hastanın annesi olan S.K tarafından fiziksel ve sözlü saldırıya uğramış, darp edildiği ve saçından sürüklendiği iddia edilen E.K, Denizli Devlet Hastanesi Psikiyatri Servisinde tedavi altına alınmıştı.
    
     Muhabir: Mustafa Dermencioğlu / Senem Yazıcı
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Denizlide hemşireyi darp iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER