Denizlide iftar yemeği için hummalı çalışma

Denizlide iftar yemeği için hummalı çalışma -Denizli Belediyesince kurulan çadırda hayırseverlerin katkılarıyla Ramazan boyunca her gün 5 bin kişiye verilecek iftar yemeği, 15 kişilik bir ekip tarafından hummalı bir çalışmayla ha


DENİZLİ (A.A) - Denizlide, belediye tarafından kurulan çadırında hayırseverlerin katkılarıyla Ramazan boyunca her gün 5 bin kişiye verilecek iftar yemeği, 15 kişilik bir ekip tarafından hazırlanıyor.
     Denizli Belediyesi İftar Çadırı, Ramazanın ilk iftarı için hummalı bir çalışmaya sahne oldu.
     Yemeğin hazırlanması ve servisi için 15 kişilik bir ekibin görev yaptığı çadırda çalışanlar, çuvallar ve kasalarla gelen onlarca kilo malzemeyle oruç tutanların iftarını lezzetli yemeklerle açabilmesi için çaba sarf etti.
     İftar çadırının organizatörlüğünü yapan Hüseyin Kaçar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2006 yılından itibaren her Ramazan günde 2 bin kişiye iftar yemeği servisi yapılan çadırda, bu yıl hayırsever vatandaş ve kuruluşların destekleriyle 5 bin kişiye kader iftar yemeği vermeyi hedeflediklerini kaydetti.
     İftar Çadırında 5 bin kişiye verilecek yemeğinin hazırlıklarının sabahın erken saatlerinde başladığını ifade eden Kaçar, Mutfak bölümünde 15 kişi sabahın erken saatinden iftar saatine kadar çalışıyor. İftar verecek hayırsever kişi, iftar yemeğinde bize ne tür yemek vermek istediğini söylüyor. Biz de o doğrultuda malzemelerimizi alarak işimize başlıyoruz
    
     -Ramazanın ilk iftarı için 400 kilo et kullanıldı-
    
     Kaçar, Ramazanın ilk iftarı için belirlenen menünün mercimek çorbası, orman kebabı, pilav, cacık, hurma ve irmik helvasından oluştuğunu belirterek, Bugünün menüsü için 500 kilogram pirinç, 10 torba patates, 15 kasa domates, 400 kilogram dana eti, 5 çuval biber, 3 çuval şeker, 5 bin adet 1 litrelik su, 5 bin ekmek, 10 teneke yağ, 200 kilogram yoğurt, 2 çuval mercimek, 1 çuval un, 2 çuval irmik, 25 kilogram hurma, 5 torba salatalık kullanıldı dedi.
    
     Muhabir: Sebahatdin Zeyrek / Mustafa Çiftçi / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: J.Jale Müminoğlu
<< Önceki Haber Denizlide iftar yemeği için hummalı çalışma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER