Denizlide yaşlı bir engellinin ayağının kangren

Denizlide yaşlı bir engellinin ayağının kangren olması -İl Sağlık Müdürü Erdoğan Taş: Biz bu hastayı yaklaşık 1,5-2 aydır takip ediyoruz. Hastamız bizim kontrolümüzde ve takibimizde olan bir hasta


DENİZLİ (A.A) - Denizli Sağlık Müdürü Erdoğan Taş, işitme engeli ve yaşlı bir vatandaşın yakınları tarafından ilgilenilmediği için evde bir ayağının kangren olduğu iddialarına ilişkin olarak, Biz bu hastayı yaklaşık 1,5-2 aydır takip ediyoruz. Hastamız bizim kontrolümüzde ve takibimizde olan bir hasta dedi.
     Taş, bugün bazı basın yayın organlarında yayımlanan ve işitme engelli 81 yaşındaki bir vatandaşın ihmal sonucu bir ayağının kesilmek zorunda kaldığı iddialarına yer verilen habere ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, habere konu Orhan Kılıç adındaki hastanın İl Sağlık Müdürlüğü Evde Sağlık Hizmetleri Birimleri tarafından takipte olan hastalar arasında yer aldığını kaydetti.
     Hastanın diyabet (şeker) hastası olduğunu belirten Taş, şunları söyledi:
     Biz bu hastayı yaklaşık 1,5-2 aydır takip ediyoruz. Hastamız bizim kontrolümüzde ve takibimizde olan bir hasta. Evde Sağlık Hizmetleri Birimimiz tarafından takibini yaptığımız bir hastamız. Hastamızda diyabetik ayak sorunu var, dolayısıyla ayak kangren olmuş. Ama hasta, ayağının kesilmesini kabul etmediği için işlem yapılamıyordu. Dün itibariyle hastanın oğlu babasını ikna ediyor operasyon yapılması doğrultusunda. İkna edilmesinin ardından 112 acil yardım ekiplerimiz tarafından hastamız Denizli Devlet Hastanesine getirildi ve ortopedi servisine yatırılmış durumda, yarın da ayağına operasyon yapılacak. Yapılan haberde ifade edildiği gibi Denizlinin ayıbı olan bir durum değil, hastanın oğluyla yaptığımız görüşmede yaptığı açıklamada, babasını tedavi ettirmek amacıyla köyden Denizli merkeze getirip ilgilendiği bir hasta.
    
     Muhabir: Mustafa Dermencioğlu - Sebahatdin Zeyrek
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Denizlide yaşlı bir engellinin ayağının kangren Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER