Denizliden yılın ilk hacı adayları yola

Denizliden yılın ilk hacı adayları yola çıktı -Denizli Müftüsü Alaaddin Gürpınar: -Denizliden bu yıl 982 kişi hacı olmak için kutsal topraklara gidecek


DENİZLİ (A.A) - Denizliden yılın ilk hacı adayları Çardak Havaalanından yola çıktı.
     Hac ibadetini yerine getirmek üzere kutsal topraklara gidecek hacı adayları, havaalanında sağlık kontrolünden geçtiler ve gümrük işlemlerini yaptırdılar.
     Denizli Müftüsü Alaaddin Gürpınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Denizliden bu yıl 982 kişinin hacı olmak için kutsal topraklara gideceğini söyledi.
     Bu yıl ilk hacı kafilelerinin hareket noktalarından birinin Denizli olduğunu ifade eden Gürpınar, Diyanet İşleri Başkanlığı vasıtasıyla bu sabah 225 hacı adayının uçağının hareket ettiğini, özel şirketlerin çevre illerden dahil ettiği hacı adayları ile birlikte bugün Denizliden 300ün üzerinde kişinin kutsal hac ibadetini yapmak üzere yola çıktığını bildirdi.
     Gürpınar, hac ibadetinin, insanları annesinden doğduğu günkü gibi günahsız hale getiren, kainatın merkezine yapılan bir yolculuk olduğunu sözlerine ekledi.
     Denizliden yılın ilk hacı kafilesini taşıyan uçak, Çardak Havaalanından özel bir şirketin organizasyonuyla kutsal topraklara hareket etti.
     Hizmet Turizm A.Ş. Organizatörü Mehmet Çulhaoğlu, hac aylarının başladığı günün ilk saatlerinden itibaren kutsal topraklara yolculuğun da başladığını belirterek, Denizliden 243 hacı adayı ile yola çıktıklarını söyledi.
     Çulhaoğlu, Kurban Bayramının beşinci günü 29 Ekimde hac ibadetlerini tamamlayarak Türkiyeye döneceklerini dile getirdi.
     Hacı adaylarından Fatıma Bozkurt ise kutsal topraklara ayak basacaklarını düşündükçe çok büyük bir heyecan yaşadıklarını anlattı. Kuraya altı yıldır katıldıklarını anlatan Bozkurt, sabırlı bir bekleyişin ardından, kutsal topraklara gitmenin nasip olduğunu söyledi.
     Hacı adaylarından Ayşe Karaoğlanoğlu ise dört senedir gitmeyi bekledikleri belirterek, İnşallah bütün Müslümanlara hac nasip olur dedi.
     Kendisine hac çıkmasını 6 senedir beklediğini anlatan Mehmet İriş de merak, heyecan ve mutluluğu birlikte yaşadıklarını söyledi.
     Hacı adayları, yakınlarıyla vedalaşarak kutsal topraklara gidecekleri uçaklara bindi. Havaalanında aileleriyle vedalaşan hacı adayları ve yakınları duygusal anlar yaşadı.
    
     Muhabir: Mustafa Çiftçi / Mustafa Dermencioğlu / Binnaz Ersoy
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Denizliden yılın ilk hacı adayları yola Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER