Denizli Belediyesinden pil ve ambalaj atığı

Denizli Belediyesinden pil ve ambalaj atığı toplama kampanyası


DENİZLİ (A.A) - Denizli Belediyesi, en fazla pil ve ambalaj atığı toplayan okulları ve öğrencileri ödüllendirecek.
     Denizli Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, çevre bilincini yerleştirmek ve atıkların geri dönüşümünü sağlamak üzere, ilk ve orta dereceli tüm okullarda atık toplama kampanyası başlattı.
     Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, kampanya hakkında gazetecilere bilgi verdi.
     Belediyenin, çevre, sağlık, temizlik konularında aldığı birincilik ödüllerine en fazla katkıyı öğrencilerin koyduğunu ifade eden Gökoğlan, şunları kaydetti:
     Çevre konusunda ne başarı elde etmişsek bunu okullardaki öğrencilerimizle başardık. Ambalaj atıkları ve pil toplama konusunda da başarıyı öğrencilerimizle yakalayacağız. Tüm öğrenci, öğretmen ve okul yöneticilerinin kampanyamıza vereceği destekle yine Türkiye ve dünyaya örnek olmak istiyoruz.
     En fazla ambalaj atığı toplayan okullara çeşitli ödüllerimiz olacak. 1 Hazirana kadar toplama işlemi devam edecek ve bu proje her yıl düzenli olarak yapılacak. Ayrıca bu başarıyı sağlayan okullardaki tüm öğrencilere de sürpriz hediyelerimiz olacak. Ödüller 5 Haziran Çevre Gününde dağıtılacak. Ayrıca ambalaj atıkları kampanyasının yanında atık pillere yönelik de bir kampanyamız var. Yine aynı şekilde okullarda uygulayacağız. Okullarda konuşan, sesli, ışıklı pil toplama ünitelerimiz var. Toplanan pil karşılığında çeşitli hediyelerimiz olacak.
    
     Muhabir: Mustafa Dermencioğlu / Senem Yazıcı
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Denizli Belediyesinden pil ve ambalaj atığı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER