Denizli Belediyesi mahalle sakinlerini iftarda buluşturuyor

Denizli Belediyesi mahalle sakinlerini iftarda buluşturuyor


DENİZLİ (A.A) - Denizli Belediyesi, unutulmaya yüz tutmuş mahalle kültürünü yeniden yaşatmak için her gün akşam ayrı bir mahallede iftar vererek, aynı mahallede oturup birbirini tanımayanları aynı sofrada buluşturuyor.
     Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, gazetecilere yaptığı açıklamada, ramazan etkinlikleri kapsamında her gün akşam ayrı bir mahallede iftar verdiklerini belirtti.
     İftar sofralarının, tanışmaya, kaynaşmaya, birlik ve beraberliğin gelişmesine büyük katkı sağladığını dile getiren Zolan, Unutulmaya yüz tutmuş mahalle kültürünü yeniden yaşatmak için Denizlinin farklı noktalarında ramazan ayı boyunca mahalle iftarları gerçekleştireceğiz. Birbirini tanımayan komşuları, apartman sakinlerini, zengin-fakir demeden aynı sofrada buluşturacak ve muhteşem bir kardeşlik ortamı oluşturacağız dedi.
     Ramazan ayı boyunca Denizlinin farklı mahallelerinde iftar sofraları kurulacağını ifade eden Zolan, On bir ayın sultanı ramazan birlik ve beraberliğin en güzel göstergesi. Mahalle iftarları halkımızla buluşmak için önemli bir vesile. Bu faaliyet, kaybolmaya yüz tutan mahalle kültürümüze katkıda bulunduğu gibi Ramazanımızı da anlamlı kılıyor. İftar sofralarında dargınlıklar bitiyor, yeni dostluklar kuruluyor diye konuştu.
     Zolan, ilki Umut 1de gerçekleştirilen mahalle iftarlarının ikincisini Kayıhan Mahallesinde düzenlediklerini bildirdi.
    
     Muhabir: Mustafa Dermencioğlu
     Yayıncı: Bahri Okumuş
<< Önceki Haber Denizli Belediyesi mahalle sakinlerini iftarda buluşturuyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER