Denizli Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı

Denizli Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Çeldir: Bahar aylarında hemoroid hastalığına karşı beslenmeye dikkat edilmeli


DENİZLİ (A.A) - Denizli Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Doktor Ali Çeldir, bahar aylarında hemoroid hastalığına karşı beslenmeye dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.
     Çeldir, gazetecilere yaptığı açıklamada, halk arasında Basur olarak bilinen Hemoroid hastalığının, asırlardır insanları en çok uğraştıran hastalıklardan biri olduğunu ifade ederek, bu hastalığın kalın barsağın son kısmı ile ilgili hastalıklar içinde en sık görüleni olduğunu vurguladı.
     Tüm insanların yarısında hayatlarının bir döneminde hemoroid hastalığının görüldüğünü kaydeden Çeldir, Hemoroid genç yaşlarda görülmeye başlar ve yaş ilerledikçe görülme sıklığı artar dedi.
     Çeldir, doğumlar ve hareketsiz bir hayat nedeniyle hemoroidin, kadınlarda erkeklere nazaran daha sık görüldüğünü, başlıca sebeplerinin kronik kabızlık ve hamilelik sonucu oluşan damar genişlemeleri olduğunu dile getirdi.
     Çeldir şöyle konuştu:
     Hemoroidler mevsimsel devinim gösterir. Bahar aylarında hemoroid hastalığına karşı beslenmeye dikkat edilmeli. İlkbahar ve sonbaharda, havanın neminin artması, yiyeceklerin çeşitlenmesi, terlemeyle su kaybı sonucu damar içi akışkanlığın azalması ile sorunlar artar. Bu yüzden bahar ayları boyunca sıvı alımına ve yenilen gıdalara dikkat edilmesi, kabız kalınmamaya çalışılması, bol bol yeşil ve lifli gıdalar tüketilmesi gerekiyor.
    
     Muhabir: Fatma Karakış / Binnaz Ersoy
     Yayıncı: Bahri Okumuş
<< Önceki Haber Denizli Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER