Denizli ihracatında rekor

Denizli ihracatında rekor -DENİB Yönetim Kurulu Başkanı Kocasert: İhracatımız yüzde 46 oranında artışla 187 milyon dolara yükseldi. Bu rakam, birlik tarihimizde aylık ihracatta bir rekor


DENİZLİ (A.A) - Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kocasert, kasım ayında kayda alınan ihracatın yüzde 46 oranında artış ile 187 milyon dolara yükseldiğini belirterek, Bu rakam, birlik tarihimizde aylık ihracatta bir rekor dedi.
     Kocasert, birlik binasında düzenlediği basın toplantısında, Kasım 2012 ihracat rakamlarını değerlendirdi.
     İhracatta yaz aylarında yatay bir seyir izlediklerini, bazı aylarda eksiye düştüklerini ifade eden Kocasert, bunun hammadde fiyatlarına bağlı olarak ürün fiyatlarının geriye gelmesinden kaynaklandığını kaydetti.
     AB pazarındaki daralmanın da ihracatı etkilediğini dile getiren Kocasert, eylül ayında ihracatını en çok artıran ikinci il olduklarını, ekim ayında da artışın devam ettiğini ifade etti.
     Kocasert, şöyle konuştu:
     DENİB tarafından kasım ayında kayda alınan ihracatımız yüzde 46 oranında artış ile 187 milyon dolara yükseldi. Bu rakam, tarihimizde aylık ihracatta bir rekor. Ocak-Kasım döneminde ise yüzde 6 oranında artış ile 1 milyar 663 milyon dolar rakamına ulaşıldı. Bundan dolayı büyük bir mutluluk duyuyoruz. 2012 yılının son ayına girerken geride bıraktığımız kasım ayında ilimizin sergilemiş olduğu ihracat performansı oldukça sevindirici. Denizli, ihracat artışı performansında en başarılı iller arasında yer alıyor. Türkiyenin en fazla ihracat gerçekleştiren 10 ili arasında Kocaeli ile birlikte en yüksek artış oranını yakalayan ikinci şehir olduk.
    
     -Yılbaşı siparişleri yüz güldürdü
    
     Kocasert, birliğin yeni hedefinin aylık 200 milyon dolar ihracata ulaşmak olduğunu belirterek Avrupada hissedilir ölçüde bir toparlanmanın gözüktüğünü, özellikle yılbaşı siparişlerinin tekstilcinin yüzünü güldürdüğünü vurguladı.
     AB ve ABD ekonomilerindeki belirsizliklerin ortadan kalkmasıyla taleplerin giderek artacağına inandıklarını ifade eden Kocasert, Denizlide tekstil ve konfeksiyon fabrikalarında kapasite kullanım oranlarının yüksek seyrettiğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Mustafa Dermencioğlu / Tolga Albay / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Abdullah Kıratlı
<< Önceki Haber Denizli ihracatında rekor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER