Denizli Valisi Demir: Turizm sektörü, diğer

Denizli Valisi Demir: Turizm sektörü, diğer sektörlerin aksine daha çok, emek yoğun ve insan gücüne dayalı bir sektör. Dolayısıyla kalitenin ileri durumda olması, sektörün geleceği açısından son derece önemli


DENİZLİ (A.A) - Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Turizm sektörü, diğer sektörlerin aksine daha çok, emek yoğun ve insan gücüne dayalı bir sektör. Dolayısıyla kalitenin ileri durumda olması, sektörün geleceği açısından son derece önemli dedi.
     Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütülen Konaklama Sektöründe Çalışma Koşullarının İyileştirilmesi ve Sosyal Tarafların Bilgilendirilmesine Yönelik Teftiş Programının tanıtımı ve açılış toplantısı bir otelde yapıldı.
     Denizli Valisi Demir, toplantıdaki konuşmasında, mülkiye başmüfettişi olarak 4 yıl görev yaptığını hatırlatarak, teftiş ve denetlemenin artık haberli ve bilgilendirmeli yapıldığını, amacın yapılan çalışmaları iyileştirmeye, eksiklikleri gidermeye yönelik olduğunu söyledi.
     Turizmin Denizlide ana sektörlerinden birisi olduğuna ve ilde turizm yatırımlarının devam ettiğine değinen Demir, yapılan büyük yatırımlarda dahi hizmetin insan tarafından sunulacağına dikkati çekerek şöyle konuştu:
     Turizm sektörü, diğer sektörlerin aksine daha çok, emek yoğun ve insan gücüne dayalı bir sektör. Dolayısıyla kalitenin ileri durumda olması, sektörün geleceği açısından son derece önemli. Oradaki insanların mutluluğu ve verimliliği çok önemli. Ülkemizde turizme katkı sağlayacak yapıyı sürdürmenin tek yolu, bu işin içerisinde olan insanların verimini artırarak yürütmekle mümkün. İş veriminin ve çalışma ortamlarının yasal mevzuat çerçevesinde iyileştirilmesi, şartların ve çalışma ortamının ilgili tüm kesimlerin ortak kararıyla iyileştirilmesi son derece önemli. Çünkü aksaklıklar sizin yapacağınız binaları ve altyapıları anlamsız hale getirebilir. Yapılacak çalışmayı verimi artırma anlamında iyi değerlendirmeliyiz.
     Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu İzmir Grup Başkanı Hasan Hüseyin Kurt da, konuşmasında, iş teftişinin temel amacının çalışanların korunması olduğunu ifade etti. İş güvenliği, işin yürütülmesi yönünde denetimlerinin sürdüğünü kaydeden Kurt, Başkanlığımız, iş yerlerinde risk ve kaza faktörlerinin ortadan kaldırılmasına, sağlık ve güvenliğin korunmasına, üst ilişkilerinin iyileştirilmesine katkı sağlayacak hedeflere yönelik risk esaslı ve alan esaslı projelendirilmiş teftişlerin yapılmasına karar vermiştir. Yapılacak olan teftişte, haftalık çalışma süreleri, hafta tatillerinin kullanılması, ücretlerin zamanında ve tam ödenmesi gibi konular incelenecektir. İş Teftiş Kurulu Başkanlığımızca oluşturulan yeni denetim modelinde, çalışma hayatının ana aktörleri işçilerle diyaloğun geliştirilmesi, sosyal tabakanın denetim uygulamalarında aktif rol almalarının sağlanması, çalışma hayatında karşılaşılan sorunların tespit edilmesi ve çözüm önerilerinin geliştirilmesi hedeflenmektedir diye konuştu.
     Açılış konuşmalarından sonra bakanlık müfettişleri tarafından teftişle ilgili sunum yapıldı, denetimlere başlandı.
     Toplantıya, Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Baş Müfettişi Süleyman Özman, Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Şeref Karakan ve işletmeciler katıldı.
    
     Muhabir: Mustafa Dermencioğlu / Serdar Yılmaz
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Denizli Valisi Demir: Turizm sektörü, diğer Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER