Denizli Valisi Demir:

Denizli Valisi Demir: Köylerde temizlik seferberliği başlatacağız


DENİZLİ (A.A) - Denizli Valisi Abdülkadir Demir, köylerde temizlik seferberliği başlatılacağını söyledi.
     Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Türkiyenin en temiz köyleri, şehirleri ve sanayi kuruluşlarını belirlemek üzere düzenlenen Temiz Türkiyem yarışmasına En Temiz Köy kategorisinde katılan köylere teşekkür belgeleri ile ödüllerin verilmesi amacıyla Denizli Valiliğinde tören düzenlendi.
     Törende konuşan Demir, nüfusu 50 bin ile 750 bin arasındaki belediyeler arasında Türkiyenin en temiz şehri seçilen Denizli Belediyesinin ödül aldığını hatırlattı.
     Denizliden üç köyün Temiz Türkiyem yarışmasına katıldığını ifade eden Demir, Bu köylerimizi takdir ediyorum. Yarışmaya ilgi göstererek, kendilerini buna değer buldukları için köy muhtarlarımıza ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum dedi.
     Zaman zaman ilçe ve beldelerde incelemelerde bulunduklarını dile getiren Demir, şöyle konuştu:
     Köylerimiz için hiçbir şey esirgenmemiş. Yolları, altyapıları yapılmış. Köy meydanlarına kilitli taş döşenmiş ama yapıldıktan sonra belki de hiç temizlenmemiş. Çöpler, gübre atıkları görünen yerlere atılmış. Köylerimiz daha temiz olmalı. Köylerde temizlik seferberliği başlatacağız. İl Özel İdaresi bununla ilgili çalışma yapacak. Kaymakamlıklar ve il genel meclisi üyeleri ile köylerimizin daha temiz olması için el ele vereceğiz. Kaymakamlıklara sorumluluk vererek bunun takipçisi olacağız. Köylerimizde harabe şeklindeki binaları temizleyeceğiz.
     Vali Demir, konuşmaların ardından Çal ilçesine bağlı Sazak Köyü Muhtarı Abdullah Ayva, Yukarı Seyit Köyü Muhtarı Hulusi Helvacı ve Kabalar Köyü Muhtarı Enver Yazara bakanlık tarafından gönderilen bilgisayar ve yazıcı ile teşekkür belgeleri verildi.
    
     Muhabir: Mustafa Dermencioğlu / Halil Şahin
     Yayıncı: Bahri Okumuş
<< Önceki Haber Denizli Valisi Demir: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER