Deprem çadırından dünya şampiyonluğuna...

Deprem çadırından dünya şampiyonluğuna... -Marmara Depreminde çalıştığı salonun ağır hasar görmesi ve ailesinin engellemesi nedeniyle spor yaşamı bitme noktasına gelen karateci Enes Erkan, çadırlarda sürdürdüğü antrenmanla dünya şam


SAKARYA (A.A) - Mehmet Özcan - Marmara Depreminde çalıştığı salonun ağır hasar görmesi ve ailesinin engellemesi nedeniyle spor yaşamı bitme noktasına gelen Enes Erkan, çadırlarda sürdürdüğü antrenmanla karatede dünya şampiyonu olmayı başardı.
     Asrın felaketi olarak nitelendirilen Marmara Depreminde çok sayıda can kaybının yaşandığı Sakaryada yaşayan milli karateci Erkan, deprem döneminde çadırlarda antrenman yapmasına rağmen başarılı bir kariyere sahip oldu. Deremin ardından ağır hasar gören spor salonuna ailesinin baskıları nedeniyle gidemeyen ve bırakma noktasına geldiği spor yaşantısını çadırlarda sürdüren Erkan, Fransada düzenlenen yarışmada dünya şampiyonu olarak Türkiyeye 4 yıl aradan sonra ilk altın madalyayı getirdi.
     Erkan, AA muhabirine, sürekli zorluklar yaşamasına rağmen dünya şampiyonu olarak sürdürdüğü spor yaşantısını söyledi.
     Dünya Şampiyonasının kendisi için son derece zor geçtiğini anımsatan Erkan, şampiyona boyunca güçlü rakiplerle eşleştiğini anlattı.
     Altın madalyayı kazanıncaya kadar 3 dünya şampiyonunu elediğine işaret eden Erkan, Şampiyonları yenmeden de şampiyon olunmuyor zaten. Türkiye tarihinde erkeklerde 4. şampiyonluğu getirdim. Bu Türkiye için büyük bir başarı ve benim için de çok büyük bir gurur diye konuştu.
    
     -Çadırlarda antrenmandan dünya şampiyonluğuna-
    
     Enes Erkan, spor yaşantısının en zor dönemini Marmara Depremi sırasında geçirdiğini ve bu süreçte sporu bırakma noktasına geldiğini kaydetti.
     Deprem sırasında Sakaryada binlerce insanın öldüğünü aktaran Erkan, Ben de bundan nasibimi aldım. 5 katlı bir binada bulunuyordu salonumuz. Depremde büyük hasar aldı binamız ve ailem binadan korktuğu için beni antrenmanlara yollamıyordu şeklinde konuştu.
     Erkan, ailesinin baskısı nedeniyle 7 ay boyunca hiç antrenman yapamadığını, bunun kendisi için büyük sorunlar oluşturduğunu bildirdi.
     Karateyi bırakma noktasına geldim diyen Erkan, Benim de çocuğum olsa ben de göndermem tabii. Karateyi bırakıp dershaneye gitmeye başladım ve eğitimime ağırlık verdim. Ancak antrenörüm beni kaldığım çadırdan aldı, antrenman yaptığımız çadıra götürdü ve tekrar karateye döndüm. 2 ay boyunca çadırlarda antrenman yaparak Türkiye Şampiyonu olmayı başardım ifadelerini kullandı.
     Erkan, şöyle devam etti:
     O dönemlerde sürekli olarak çadırda antrenman yapıyordum. Bunlar tabii zor şeyler spor için ama zorlukları yaşamadan başarıya ulaşamıyoruz. Çadırlarda antrenman yapa yapa dünya şampiyonluğuna giden yola girdim. Bunun da karşılığını Fransada yeteri kadar aldım çok şükür.
     Karateyi bırakmak istemedim ama aileme de karşı gelemezdim. Buna rağmen spora devam ettim. Deprem, dünya şampiyonu olmamı engelleyemedi adeta. O süreçte daha hırslı çalıştım ve maçlara daha iyi hazırlanmaya başladım. Deprem, beni daha iyi motive etti. Çünkü deprem sayesinde hayatla mücadele edebilmeyi öğrendim.
    
     -İnşallah jübilemi olimpiyat şampiyonu olarak yaparım-
    
     Olimpik branş olmasına rağmen karatenin olimpiyat yarışlarında yer almadığına dikkati çeken Erkan, spor hayatını olimpiyat altını alarak noktalamak istediğini ifade etti.
     Erkan, 2020 Olimpiyatlarında karatenin de yer alacağını vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı:
     Bu, hem benim için hem de Türkiye için büyük bir şans. Çünkü ülke olarak bu spor dalında iyi noktalardayız. Karate olimpiyatlara girerse en az 3 madalya kazanırız. İnşallah 2020de İstanbulda yarışma imkanım olur ve jübilemi olimpiyat şampiyonu olarak yaparım.
    
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Deprem çadırından dünya şampiyonluğuna... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER