Deprem yardımlarının pazarda satıldığı iddiası

Deprem yardımlarının pazarda satıldığı iddiası -Mersinde, BDPliler tarafından Van depremi sonrası toplanan yardım malzemelerinin pazarda satıldığı iddiasıyla soruşturma başlatıldı -BDPli bir yönetici, malzemelerin masrafları


MERSİN (A.A) - Mersinde, BDPliler tarafından Van depremi sonrası depremzedeler için toplanan yardım malzemelerinin pazarda satıldığı iddiasıyla soruşturma başlatıldı.
     Alınan bilgiye göre, merkez Akdeniz ilçesinde Güneş ve Şevket Sümer Mahallelerindeki bazı depolarda terör örgütü PKKya gelir elde etmek için malzeme satıldığı yönünde bilgi alan polis ekipleri depolara baskın düzenledi.
     Depolarda, içinde kullanılmış ve kullanılmamış kıyafetler, battaniye ve nevresim takımlarının bulunduğu bin 128 çuval ele geçirildi.
     Eşyaların, 2011 yılında Vanda meydana gelen depremin ardından BDPliler tarafından, Mersindeki çeşitli mahallelerde depremzedeler için düzenlenen yardım kampanyasında toplandığı belirlendi.
     Baskın sırasında kaydedilen görüntülerde, depoda bulunan ve depo sorumlusu olduğu belirtilen BDP Akdeniz ilçe yönetiminden A.Knın polisin sorularına verdiği yanıtlar da yer alıyor.
     Yardım malzemelerinin geçen yıl BDP Akdeniz ilçe teşkilatı adına toplandığını anlatan A.K, bu malzemelerin bir kısmının masraflarını karşılamak üzere satıldığını ifade ediyor.
     A.Knın ifadesini alan polis ekipleri, depoları mühürledi.
     Ele geçirilen eşyalara el konulduğu, olayla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi.
    
     Muhabir: Mustafa Çiftçi / Kerem Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık / İsa Sansar
<< Önceki Haber Deprem yardımlarının pazarda satıldığı iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER