Depremde hasar gören okulların yenileri tamamlanıyor

Depremde hasar gören okulların yenileri tamamlanıyor -Kentte meydana gelen depremin ardından merkeze bağlı Adıgüzel köyünde hayırsever işadamı Oğuzhan tarafından yaptırılan 3 derslik okul ile 4 öğretmen lojmanının açılışı yapıldı


VAN (A.A) - Vanda meydana gelen depremlerin ardından merkeze bağlı Adıgüzel köyünde hayırsever işadamı Cengiz Oğuzhan tarafından yaptırılan 3 derslik okul ile 4 öğretmen lojmanının açılışı yapıldı.
     Vanda 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde meydana gelen depremlerde yıkılan ve ağır hasar gören okulların yerine hayırseverler ve kamu harcamaları ile yaptırılan okullar bir bir açılıyor.
     Merkeze bağlı Adıgüzel köyünde, hayırsever Cengiz Oğuzhan ve kardeşlerinin, anneleri Nadide İnan ismini verdikleri 3 derslik ilköğretim okulu, 4 öğretmen lojmanı ile tadilatı yapılan 2 dersliğin açılışı yapıldı.
     Açılışa katılan Vali Münir Karaloğlu, burada yaptığı konuşmada, depremden en çok eğitim kurumlarının zarar gördüğünü, bin 15 dersliğe karşılık gelen 64 okulun yıkıldığı veya ağır hasar gördüğü için eğitim dışı kaldığını bildirdi.
     Yıkılan ve ağır hasar gören dersliklerin yıkılarak yerine 2 bin 50 derslikli yeni dersliklerin yapılmaya başlandığını anlatan Karaloğlu, bu dersliklerin 700ünü 65 hayırsever ve sivil toplum örgütünün üstlendiğini kaydetti.
     Vanı hiç görmemiş ve kentle hiçbir maddi bağlantısı olmayan insanların depremlerin ardından Vana koşarak depremzedelerin acısını dindirmek için kendileriyle birlikte hareket ettiğini dile getiren Karaloğlu, şunları söyledi:
     Bu durum bizim milletimizin büyüklüğünü ve gönül zenginliğini gösteriyor. Vandaki depremden dolayı adeta Türkiyede insanlarımız yarıştı. İnsanlarımız Vanlının yanında olmak için kendilerini mecbur hissettiler.
     Vanın, kaybedilen canların dışında eskisinden çok daha güzel olacağına işaret eden Karaloğlu, Eskisinden çok daha çağdaş ve yaşanılabilir kent olacak Van. Evet, deprem bir felaketti ama her felaket kendi içinde fırsatlarını da barındırıyor. Vanda bu fırsatı kullanmıştır. Başbakanımızın, hükümetimizin, sivil toplumun, topyekun milletimizin sayesinde bu Van için bir fırsata dönüşmüştür dedi.
     Hayırsever işadamı Cengiz Oğuzhan ise annesi adına yaptırdığı okulun açılışını görmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Vefatından önce annesinin adına bir okul yaptırmak istediklerini ancak bunun nasip olmadığını ifade eden Oğuzhan, Annemizin vefatından sonra okulu Adanada yaptırmayı düşünüyorduk. Vanda meydana gelen depremden sonra okul için kararı Vanda kıldık. Ne kadar mutlu olduğumu, hayatımın en anlamlı anlarından biri olduğunu size nasıl anlatacağımı bilmiyorum. Ben de artık bu köylüyüm ve benim köyüm Adıgüzel diye konuştu.
     Konuşmaların ardından Vali Karaloğlu, işadamı Oğuzhana plaket verdi.
     Karaloğlu, beraberindekilerle onarılan 2 derslik, yeni yapılan 3 derslik ve 4 öğretmen lojmanın açılışını yaptı.
     Sınıfları dolaşan Vali Karaloğlu ve beraberlerindekiler, öğrencilere okul çantası ve kırtasiye malzemesi dağıttı.
    
     Muhabir: Fahrettin Gök / Yahya Öylek
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Depremde hasar gören okulların yenileri tamamlanıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER